Bár az összes Magyarországon működő cégnek - darabszámra - mindössze 3,3 százaléka van külföldi kézben, a teljes munkaidőben a versenyszférában dolgozók negyedét foglalkoztatják, illetve az összes árbevétel és beruházás felét mondhatják magukénak. A Magyarországon teljes munkaidőben foglalkoztatottak 20 százaléka dolgozott teljes mértékben külföldi tulajdonban lévő társaságoknál a 2011 május végi adatok szerint az öt főt, illetve ennél nagyobb létszámban alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozásoknál, míg további 5,7 százalék olyan cégnél kapott állást, amelyet 50 százaléknál nagyobb arányban birtokoltak külföldiek - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH). Annak alapján, hogy a KSH adatai szerint májusban 1,6 millióan dolgoztak teljes munkaidőben a versenyszférában, bő 413 ezren dolgoztak többségében külföldi tulajdonú cégnél.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sonderkommando
@darwin: Az is elég szomorú, hogy itt tartunk!
darwin
@sonderkommando: De most mondj jobbat!Annyi a munkanélküli a környezetemben,hogy szájtátva csodáljuk azt,akinek van munkája.
sonderkommando
@darwin: Elhiszem. De sajnos nem tudok jobbat.
A munkahelyteremtés a kormány feladata lett volna, de őket csak a saját zsebük és a hatalom megtartása érdekli.
darwin
@sonderkommando: És ez a mindenkori kormányra vonatkozik.Ha csak egy is úgy gondolkozna,hogy most nem lopok négy évig,így lejjebb tudjuk venni a TB-ket,hogy több munkahely legyen,és az emberek dolgoznának.Ma egy kisboltos, egy maszek lakatos,vagy aki vállalkozóként dolgozik,napi 2500 ft TB-t kell fizetnie! Számolj!És csodálkoznak,hogy az a néhány ember ,akinek van munkája ,12 órát dolgozik és hatra van lejelentve.
sport50
az,hogy kevés a fizetésük,a kormány is tehet,mivel ennyi a minimálbér majd hülyék lennének többet adni!![nem védem őket]ha több lenne,mint más országokban akkor annyit adnának.és ez itthon mindenütt így van,nem csak a multiknál!!
perta
@sonderkommando: Hagy mondjam el neked, nekem a MÁK utalja a fizetésnek csúfolt koncot. Mint közalkalmazott én is piszkosul alul vagyok fizetve az eus bérekhez viszonyítva. Vedd még hozzá, hogy folyamatosan csökkentik ezt is, hiszen megnyirbálták a műszakpótlékot, csökkentették a hétvégi munka 100%-ot és még lehetne sorolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.