A Jobbik szerint P. Tamás letartóztatása és az olajügyekkel összefüggő vállalkozásokhoz kapcsolódó magánszemélyek szerepének tisztázódása "arra enged következtetni, hogy az olajügyeket titkosszolgálati háttérrel, tudatosan, saját kormányzati szerepét felhasználva a Horn-kormány segítette, és így a magyar nemzetgazdaságot több ezer milliárdos veszteség érte". Ezt Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese mondta keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Közölte: az olajügyek szereplőinek kapcsolatai egészen "az MSZP legfelsőbb köreihez vezetnek, és ezek a politikusok ma is az Országgyűlésben ülnek és az MSZP vezető politikusai". Kérdésre Volner János nem mondott konkrét neveket, azt mondta, az állítások "bizonyíthatóságát nem tudják garantálni".

A Jobbik úgy véli, jelenleg a magyar alvilágban a drogpiac újrafelosztása zajlik, ugyanis az olajügyekben megszerzett vagyont az érintettek megpróbálják "legálissá tenni". Volner János hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülése esetén újra kivizsgálná az olajügyeket és feloldaná az esetek titkosítását, valamint a túl magas állami végkielégítéseket sújtó különadó mintájára a kiemelt gazdasági bűncselekményekre is kiterjesztenék a visszamenőleges jogalkotást az állam kártalanítása érdekében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ július 14-én öt embert fogott el 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben. Egyikük P. Tamás, aki az 1990-es években az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

No_Fidesz_No_Problem
Szegedi Csanád meg zsidó.

A fiúknak meg fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk.

Kb. ez a színvonal a jobboldalon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: "2000 februárjában Pallag László kisgazda képviselő kezdeményezésére az Országgyűlés ad hoc bizottságot hozott létre az olajügyek és a kapcsolódó korrupciós ügyek feltárására. Június 8-án Nógrádi Zsolt, aki a Bács-Kiskun megyei olajmaffia tagjának vallotta magát, bizottsági meghallgatása során megdöbbentő állításokat fogalmazott meg: több vezető politikus és három parlamenti párt, továbbá a vám- és pénzügyőrség, illetve a rendőrség érintettségéről beszélt. Az olajmaffiával való együttműködéssel vádolta többek között Pintér Sándor belügyminisztert, volt országos rendőrfőkapitányt, Szabó Iván volt pénzügyminisztert és Lezsák Sándort, az MDF korábbi elnökét is. Bizonyítékok azonban nem kerültek elő, az érintettek pereket indítottak a tanúvallomást nyilvánosságra hozó Pallag ellen, amelyeket megnyertek."
hu.wikipedia.org/wiki/Olajsz%C5%91k%C3%ADt%C3%A9s
Dr.luigilongo60
@Pálinkafőző Rézüst: Magyarul csak a szar elkenése volt az ügyben az utóbbi cirka húsz évben, sejthető, hogy miért.
Minden párt sáros benne tetőtől talpig.
Pálinkafőző Rézüst
@Dr.luigilongo60: Így igaz! A ma már nem létező pártok is!
Mobil123
@Horizont: Ha Fideszt szorongatná, akkor kivel fogja járni a vitus táncot? Kivel fog Erdélyben körutat tenni? Hogy fog közelebb kerülni a hatalomhoz?? /remélem soha az életben!!/
kukac50
Sándor Papa akkor szedte össze a milliárdjait. aki ki akart szállni az meghalt,mert muszáj volt Neki,a fia lett a gyanúsított, Sándor Papa meg azóta miniszter osztja az igazságot.
kkalman
Vihar a biliben. Semmi konkrétum, csak a hablaty. Ugyanolyan semmit érő párt lett ezekből is, mint amilyen a többi. Mehetnek a levesbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.