A közteherviselés magyar változatának európai elfogadtatása mellett a közigazgatási rendszer átalakítása állítja kihívás elé a kormányt az előttünk álló politikai szezonban - írja a Népszabadság csütörtöki száma.

Forrás: MSN Mai Nap
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mi is szerettük volna elkerülni Orbánékat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
6./ Közös teherviselést. A nagy jövedelemmel és jelentős vagyonnal rendelkezők ne kerülhessék ki a közterhekhez való hozzájárulást. A kisebb jövedelműeket terhelő adók és járulékok szintje ne tegye lehetetlenné a megélhetést. Az adórendszer kedvezményezettjei ne a nagy nemzetközi cégek legyenek.
7./ Esélyegyenlőséget az oktatásban, a tehetségek támogatását. Azt, hogy kinek van módja tanulni, ne az anyagi helyzet határozza meg. Progresszív tandíjrendszer és ösztöndíjrendszer segítse a tudás megszerzését. Az állam támogassa azt, aki a megszerzett tudást a hazájában akarja hasznosítani.
8./ Esélyegyenlőséget az egészségügyben. Az állam a társadalom más szervezeteivel együttműködve biztosítsa az egészség megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez és gyógyításához való jogot ésszerű, az európai követelményeknek megfelelő szinten. A társadalmi szolidaritás érvényesítését az egészségbiztosításban.
9./ Piacgazdaságot és szolidaritást. A bankok és monopóliumok ésszerű korlátozását a tényleges piaci verseny érdekében. Az állam védje és támogassa a hazai vállalkozásokat, a helyi kezdeményezéseket. A termőföld magyar kézben tartását, a munkahelyek védelmét.
10./ A szólás, a gyülekezés szabadságát. Rendeletekkel, jogi trükkökkel ne korlátozhassák az alapjogokat. Az állam ismerje el a zsarnoki megnyilvánulásokkal szembeni ellenállás jogát, de határozottan üldözze a közösségellenes magatartást.
11./ A hatalmi ágak következetes szétválasztását. A végrehajtó hatalom ne tehesse kiszolgálójává, szavazógéppé a törvényhozást. Az igazságszolgáltatás az igazságot és a törvényeket tartsa szem előtt, anyagilag se lehessen a kormánynak kiszolgáltatva.
12./ A nemzetek Európáját. Az európai hagyományokat, a nemzeti értékeket és a nemzeti kisebbségek jogait vállaló és képviselő Uniót akarunk. Magyarország ebben az együttműködésben képviselje az egész magyarság érdekeit, az egészséges emberi, természeti és társadalmi környezet, a lakható Föld megőrzésének szempontjait."
KöBüKi
Nem fogják.!Csak halkan mondom,nagy a szervezkedés.!!!
Hellcat
Bezzeg a régi szép időkben mikor még te szítottad az indulatokat az utcai zavargáshoz igaz?...fordult a kocka kedves cigánykirály.
gyevi_biro
Voltam a héten BAZ megyében, izgalmas volt.
Pénzt nem adok soha senkinek de ha tudok segítek.
Nos oda lassan Kalasnyikovot kell vinnem és ők megoldják a dolgot, mert lassan éhen halnak:(
Nem lesz utcai akció, egyszerűen eltakarítják Orbánt és a politikusokat az élők sorából, mert nekik már valóban semmilyen veszteni valójuk nincs.
Roppant veszélyes a helyzet:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.