A külföldi tapasztalatszerzés nem egyenlő az elvándorlással, ezért a kormánynak minél többet meg kell tennie azért, hogy a magyar fiatalok ne maradjanak végleg külföldön - mondta Navracsics Tibor a Tranzit Fesztiválon.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
például, és most nem csak általánosságokra gondolok, mint:" ehhez jól kvalifikált munkát igénylő állásokra van szükség, de támogatni kell a fiatalok vállalkozóvá válását, illetve azokat a kis- és középvállalkozásokat is, amelyek fiatalokat alkalmaznak."
mert ezzel csak azt mondják ha nem jönne haza senki, hogy ők megmondták hogy mire lene szükség, de a vállalkozások és az emberek nem teremtették meg a feltételeket, ezért ők (meg a szocik, meg a ballibsik, meg a gyurcsány)a hibások és nem a kormány.
mert mi is az a konkrét intézkedés amivel haza akarják csábítani a fiatalokat?
egyébként ha a fiatal nem csak tapasztalatot szerez, hanem állást is, miért jönne haza, hisz odakint ugyanolyan feltételek közt jóval többet keres. és azoka a sokat hangoztatott "odakint minden drágább" általánosságok sem igazak. legalább is angliában.
Levendula
Vajon miért kap az egyetemet végzett fiatal külföldön 4-szer, 8-szor, 10-szer annyi fizetést, mint itthon? Ezen kéne elgondolkodni...
Kutyafüle
Valamelyik Tv műsorban megkérdezték a riport alanyt, hogy igaz-e, hogy Svájcban a takarító lányok, a pincérnők, magyar származásu, egyetemet végzett diplomások?
Igen, hangzott a válasz, miután ők azok, akik 1-2 nyelven beszélnek, így könnyen találnak maguknak munkahelyet.
Szóval itthon nem dolgozhat mindenki egy szálloda recepcióján, de olyan vállalat meg nincs, ahol végzettségének megfelelő állást kapna. De ugyanígy a lakáshoz jutás sem megoldott. A gyermekvállalás is kitolódott jócskán harminc fölé.Max. 1 gyerek.
Nem igaz, hogy mindezeket nem tudják!
Dr. Felipe
Akkor takarodj el a közéletből a bandáddal együtt és páran talán visszajönnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.