Naponta hallani magyar szót Berlinben: a piacon az árusok közt, a villamoson, vagy a sarki élelmiszeresnél. Kis szerencsével magyar fogorvost, pszichiátert vagy óvónőt is találunk - pedig Berlin sok szempontból nem tartozik a legvonzóbb célok közé sem a kivándorlók, sem a németek számára. A munkanélküliségi arány 13 százalék, a városnak nincs jelentős ipara és más német településekhez képest jóval alacsonyabbak a bérek, állandó munkát találni nehéz. A legtöbb magyar mégis jól és otthon érzi magát. El lehet menni-sorozatunk Berlinből, másodszor.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sonderkommando
De miért mi menjünk el? Az ország tönkretevőit és vérszívóit kellene kiiktatni és máris élhetőbb lenne e haza!
kerék
@sonderkommando: egy ideig én is így voltam...aztán rájöttem, hogy az emberek annyira napról-napra élnek, hogy senki nem fog kiállni és elkergetni innen orbánékat..és mire odajutunk, hogy más lesz hatalmon addigra annyira tönkre lesz téve az ország, hogy menthetetlen lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.