Kanada, ahol 25-64 évesek több mint fele felsőfokú végzettségű, a világ legiskolázottabb országa - derül ki az OECD "Education at a Glance" összesítéséből, amelynek néhány eredményét a 24/7 Wall Street foglalta össze. A dobogóra Izrael és Japán került fel, Magyarország nincs az első tízben.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
Pedig -történelmi tényeket és tudósok kijelentéseit tekintetbe véve- a magyarok különösen intelligensek.
Persze nem tehetünk róla, hogy a sok boxos lerontja az átlagot :(
lbs
Azért ehhez némi hozzáfűzni való van.
Ha azt nézzük hogy mennyi a felnőttek körében a felsőfokú képzettségűek számaránya, akkor igen magas értékeket ki lehet mutatni.
Más kérdés, hogy ezek a felsőfokú képzettségek a gyakorlatban mit érnek?
Ugyanis ma már Magyarországon is minden utcasarkon van egy főiskola - amely valamelyik újdonsült "egyetem" akárhányadik szaka.

Csak azért ezek nem keverendők össze pl. a Műszaki Egyetemmel, vagy a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemmel, vagy a Kandó-, Ybl, Bánki Főiskolákkal esetleg a győri Széchenyi István Egyetemmel, amely régebben a Rába cég házi főiskolája volt, most meg az AUDI-é.!
(Szándékosan az eredeti nevüket használtam.)
Az Orvosi Egyetemeinkről nem is szólva!

Az ilyen-olyan menedzserképzőkből, meg az egyéb mondvacsinált tudományokból "felsőfokú" oklevelet kapottakból tevődik ki a "diplomás munkanélküliek" jelentős többsége.
Jó építész-. villamos-, gépész-, vegygépész-, stb. mérnökökre, orvosokra mindig van kereslet.
(Diplomás brókerekből, médiamenedzserekből, stb. pl. túlkínálat van...)

És bár az elmúlt húsz év sokat rontott a hazai oktatás színvonalán, van rá remény hogy újra a régi, magas színvonalon fognak immár korszerű tudományokat oktatni.

Azért a magyar mérnökök, orvosok, igencsak megállják a helyüket külföldön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.