Harmincöt embernek fizet az állam jelenleg félmillió forintnál magasabb nyugdíjat havonta, és mintegy 46 ezren kapnak 200 ezer feletti ellátást az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai szerint. Egy közel 300 ezres nyugdíjhoz elég volt a folyamatos magas kereset, a nagyon magashoz viszont már legalább 75-80 éves korig dolgozni kell. A nyugdíjak reálértékét a kormány próbálja megőrizni: a szimpla politikai célokon túlmenően ennek már csak azért is értelme van, mert a nyugdíjastól nem szabadna elvárni, hogy egy átdolgozott élet után sorba álljon a munkaközvetítőnél. De ha azt nézzük, hogy több mint a felük így is 50 és 100 ezer forint közötti összeget kap, akkor a méltányos öregkori ellátás igénye nehezen megkülönböztethető az átlagos szociális segélytől. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) segítségével megpróbáltunk utánajárni, hogy jelenleg kik számítanak jól fizetett nyugdíjasnak, és hogyan lehet szert tenni ezekre a top-összegekre. A jelenlegi...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Múltkor még csak egy elvtársnak volt 700 ezer feletti nyugdíja.
Azóta szaporodtak, mint a guano?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
" A nyugdíjak reálértékét a kormány próbálja megőrizni..." milyen igaz az 5,6 %os fogyasztói áremelkedésre kapnak a nyugdíjasok 1,6% nyugdíjemelést.
A maradék 4% pedig a nyugdíjak reálértékének csökkenése - csak erről nem szól a fáma.
Ez központi átlag adat, a valósággal köszönő viszonyban sincs.
entero
@X-ray: Na nehogy már irritáljon aki 200 ezer forintos nyugdíjat kap. A mögött azért volt jó kereset és szolgálati idő is, és nem feltétlenül volt pártkatona.
X-ray
@entero: Ne izgulj, neked sem lesz nyugdíjad! Majd nemsokára azt a kerámia mütyürt is Kínában fogják gyártani fillérekért, akkor bezárhatod a gyáradat!
Stephen Hawking
@X-ray: Már mindent Kínában gyártanak. Lemásolnak ezek bármilyen terméket, aztán nyomják futószalagon.
entero
@X-ray: Már próbálkoztak vele régebben is. Sikertelenül...Egyébként meg nem is kell a nyugdíj, megteremtettem én már magamnak hogy ne szoruljak rá. Még a gyerekeim jövőjét sem féltem. Nyugodt ember vagyok.
entero
@Stephen Hawking: Szerencsére nem mindenki vevő ezekre a kacatokra, főleg nem külföldön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.