Ez alkalommal a brit The Economist összeállítását vette célba, amely arról értekezik, miként alakultak az elmúlt harminc évben az egyenlőtlenségek a világban. Matolcsy az egyenlőtlenségek csökkentése mellett teszi le a garast, amit Magyarországnak szerinte sikerült is elérni, míg Amerikában, illetve a több fejlett országban drámainak nőttek a különbségek a szegények és a gazdagok között - az általuk követett neoliberális, ortodox gazdaságpolitikának köszönhetően. Az elmúlt harminc évben itthon a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséért, a jóléti állam építéséért nagy árat fizettünk, eladósodtunk - mutat rá a miniszter. Az új érában viszont, ami 2010-től számítódik, más utat járunk. Matolcsy a belföldi természetes monopolterületeken hamarosan már csak profit nélkül működő vállalatokat kíván látni, a bankrendszer jövőjét vizionálva pedig úgy vélte, az állam és a hazai tulajdon részvételére alapító hitelrendszer épül ki. A közmunka is új megvilágításba kerül: középtávon 4-500 ezer...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
@entero: Az sem véletlen, hogy a sok új adó, ami nem a jövedelmeket veszi figyelembe a minimálbérből, vagy attól alig többet keresőket a nyugdíjasokat, rokkantakat sújtja a legjobban. Azokat, akiknek az élete a sok idióta adó bevezetése előtt is nehéz volt. Ez a kormány eddig mást nem csinált, a két és fél év alatt, mint a szegényeket igyekezett teljesen ellehetetleníteni, a gazdagoknak meg odaadni azt, amit a szegényektől elvett. Egy olyan adót mondjál, légyszíves, az új adók közül, amelyik nem veszel az előbb említett emberektől súlyos ezreseket. A 27%-os Áfa is ezeket az embereket súlytja, mert "aki otthon vasvellával forgatja a padláson a húsz ezreseket", az ezt sem érzi meg annyira, mint a szegények.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@sziráki ágnes: Hát ha levágni kell, akkor igen (másképp nem tudom elképzelni!):-))
sza
@Mobil123: Okos! Na már ketten vagyunk.. :-)
Mobil123
@sziráki ágnes: Szerintem vagyunk többen is.:-))))
sza
@Mobil123: Lehet , de mi visszük a prímet! :-)
kukac50
@abacs62: A gazdag naponta a szegény meg havonta,csak annyi az eltérés.
kukac50
Magyarországon is nagyon sok adót úgy vetnek ki,hogy a szegényeket a nyomorba döntötték,csak ezt Matolcsy képtelen belátni felfogni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.