A leghatározottabban tiltakozik a Kossuth család, amiért Mesterházy Attila MSZP-elnök október 23-án arra szólította fel híveit, hogy legyen a Kossuth-címer a demokraták összetartozásának jelképe, és viseljék azt az új köztársaság megszületésének napjáig. Mint Kossuth Lajos legközelebbi leszármazottja, Kossuth László médiajogász – a családja nevében írt – közleményében hangsúlyozta: felháborodva olvasta Mesterházy felhívását, amellyel ismét megpróbálják Kossuth Lajos nevét kisajátítani, és az 1849-es Habsburg-trónfosztás jelképét saját érdekeik jelképévé nyilvánítani.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ennek a paprikajancsinak semmi köze hogy mit csinál a baloldal. A Petőfi család sem szólt semmit mikor a baltás bagázs kisajátította a kokárdát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nahát
Hozzák a formájukat, csak lopni tudnak!
szaboria1
@lbs: A szervezet nem kisajátítja hanem mindenkit arra kér hogy hordja ezzel is a szabadság mellett vannak.
nahát
akkor miért nem a zsidó csillagot sajátítják ki?
bakegya
Minden történelmi névvel élő vagyonát széthordta eltüntetni kívánatosnak tartotta az elmúlt három négy nemzedéknyi politikai szereplők köre.A maiak sem ártatlanok.Osztanak -fosztanak,valójában nem is egészen emberhez méltó erkölcsi szinten.
A politika mindent használ és felhasznál,amire és akire szüksége van.
Az én családom jelképeit,nevét,címerét is idegen tollakkal prostituáltan használják fel.
A Kossuth család címerével azonban nem azonos a szóban forgó címer.
lbs
@szaboria1: Ó már így is magyarázzák...
Nos elárulom, a gengszterváltásig én is viseltem a kis Kossuth címert a hajtókámon, pukkasztva az elvtársurakat. Akkoriban valóban a nemzeti érzelem egyik diszkrét kifejezése volt a bolsevik internacionalizmussal szemben.

Azután rátértem a valódi címerre, tekintettel, amelyet a Szent Korona ékesít, tekintettel arra, hogy Magyarország valódi címere az.
A szabadságharcban résztvevők igen jelentős része persze nem tudta, hogy Kossuth nem azért vette le a Szent Koronát a címerről hogy kifejezze a Habsburg ház trónfosztását, hanem azért mert szabadkőműves volt. Éppen úgy mint a "kalapos" király, az átkos emlékű !!. József.
A szabadkőműveseknél meg a gyűlölet tárgya a korona, különösképpen a magyar Szent Korona, mert annak misztikus jelentősége is van a benne hívők számára.
Csak ez az ok kevésbé ismert.
Tulajdonképpen a Habsburg ház évszázadokon át bitorolta a hatalommal együtt a nemzeti jelképünket is!

Persze ettől függetlenül nem helyeslem 1848-1849 jelképének a használatát a baloldali bagázs és szimpatizánsai számára, mert az amit ők "szabadságnak" hívnak, az nem más mint a jelenlegi kormánnyal való szemben állásra buzdítás.
Ez meg már napi politika és nem illendő annak a céljaira legendás és mindenki által tisztelettel övezett történelmi nemzeti jelképeket felhasználni.

Mellékesen a kutya sem tiltja, hogy valaki akár a Szent Koronás- akár az ún. Kossuth címert viselje.
lbs
@nahát: Elnézve a főkolomposokat, meg a szimpatizánsaik nagy részét akár azt is kitűzhetnék...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.