A demokráciát mindig tanulni kell, ez a tanulás egy véget nem érő folyamat, amely magában foglalja az állandó változás és újítás lehetőségét - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Navracsics Tibor az Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete (AEGEE) közgyűlésén mondott köszöntőjében azt hangoztatta, a demokrácia olyan szocializációs folyamat, amelyben mindenki jobb polgárrá válhat.

A 40 országból egybegyűlt mintegy 800 fiatal előtt a miniszter azt mondta, az AEGEE eddigi működésével és aktivitásával is bizonyította, hogy a demokrácia nem szűkíthető le kizárólag a "hivatásos politika" területére. Úgy fogalmazott, a demokrácia nemcsak politikai rendszer, nemcsak intézmények összessége, hanem "utazás, végtelen beszélgetés, interakciók hálózata, amelyhez mindenki tartozik, aki abban részt akar venni".

Navracsics Tibor a rendezvény elnevezésére, az agorára utalva azt mondta, az európai szintű összefogás a fiatalok agorája, ahol az európai és regionális problémákra közös válaszokat akarnak adni, legyen szó a fiatalok munkanélküliségéről, az integrációról, vagy a kisebbségek helyzetéről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.