Megdöbbentő az a cinizmus, amellyel Hoffmann Rózsa és az egész Orbán-kormány kezeli a fiatalok elvándorlásának problémáját. A jelenséget nem hogy nem értik, de fel sem fogják. A rémisztő valóság elől vagy homokba dugják a fejüket, vagy megdöbbentő marhaságokat beszélnek - írja csütörtöki közleményében Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja.

A szocialista politikus idézte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt, miszerint a magyar múltban kifejezetten pozitív hagyomány, hogy pár évet a fiatalok külföldön töltenek, majd visszajönnek. Az ellenzéki politikus úgy vélekedett, "a tündérmesék hősei tényleg vállukra dobják a hamuba sült pogácsával teli tarisznyát, és nekivágnak a világnak. A mai magyar valóság annyiban hasonlít erre, hogy az Orbán-kormány katasztrofális gazdaságpolitikája által koldusbotra juttatott fiatalok kényszerből kell, hogy vándorbotot fogjanak".

A "teljes kormányzati agyhalált" az elvándorlást rejtett nemzeti kincsnek nevező Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek sikerült beállítania - írta Winkfein Csaba, hozzátéve, pártja azt üzeni Hoffmann Rózsának, Matolcsy Györgynek és Orbán Viktor miniszterelnöknek: "nem annak lesz hagyománya, hogy elmennek a fiatalok, hanem annak, hogy az emberek elzavarják a Fideszt a hatalomból".

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@sziráki ágnes: Szerintem ez egyfajta Orbán és közvetlen környezete által eltervezett népirtás! Nem tudok mást mit mondani erre az egy valakitől sugallt idióta megnyilvánulásokra!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
szerintem tudják ők jól mi van,de nem szabad beismerni ha "tévednek" bármi legyen is az!!!így legalább itthon az marad aki elfogult pártkatona.ez nekik jó!
mr.balu
Tisztelt/?/ ovi és bagázsa!
Kérem, hogy menjenek el Indiába, és ápolgassák Gandhi sírját! Hagyják már ezt a szegény országot el. MINDÖRÖKRE!!!
moiszikf
Még szerencse,hogy Winkfein Csaba és az MSZP mindent megtettek a fiatalok elvándorlása ellen... LOL
silber13
@profon: Nekemnek ojanom nincs, vazze! Tán sok kölcségekbe verem magam, ha valamiféle bibliotéka poros polcai közé betévedek, művelcségem felylesztendő. Bezony, így van ez,vazze!
KöBüKi
@entero: Te is elhiheted amit a Rézüst leirt.!Ezért mondom Én hogy ennek a vége bizony forradalom lesz.!!És lesznek akik felfegyverzik a népet,és mehetek 60 évesen harcolni a gyerekeim,unokáim szabadságáért.!!!
bandusi
Itt KöBüKi forradalomról ír,jogosan nem kétséges!Sajnos a társadalomba,a népbe ennyire bízni hiábavalóság !A ketté osztott ország nem képes erre,ebben bízik az erőszakos hatalom.Egy általános sztrájk képe felsejlik,vagy csak reménykedünk. mert akik ezt megszervezhetnék erőtlenek és féltik az egzisztenciájukat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.