Városfejlesztési és vízipari beruházásokban, valamint a műszaki szakképzésben is szerepet kaphatnak a jövőben magyar cégek Ho Si Minh-városban, Vietnám pénzügyi-gazdasági központjában - nyilatkozta a délkelet-ázsiai országban tárgyaló Szijjártó Péter csütörtökön telefonon az MTI-nek.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Ho Si Minh-városban megnyitotta a magyar-vietnámi üzleti fórumot - amelyen 160 vietnámi és a delegációval kiutazó 20 magyar üzletember vett részt -, találkozott a város legnagyobb cégeinek vezetőivel, majd egyeztetett a város népi bizottságának elnökhelyettesével, Nguyen Huu Tinnel.

Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta: a magyar-vietnámi kapcsolatokban rejlő lehetőségek megfelelő kihasználásához Magyarországnak Vietnámon belül külön Ho Si Minh-várossal, az ország pénzügyi-gazdasági központjával is együtt kell működnie.

Ennek érdekében a csütörtöki tárgyalásokon megállapodtak - ismertette -, hogy Ho Si Minh-városban, ahol jelenleg nagy infrastrukturális fejlesztések zajlanak, magyar vállalatok is részt vesznek majd várostervezési és -fejlesztési feladatokban. A vietnámi fél ugyanis jelezte, komoly kereslet van arra, hogy magyar cégek közreműködjenek beruházások megvalósításában.

Az oktatás területén elsősorban a szakképzésben, azon belül is főként a mérnöki-műszaki szakképzésben várják a magyar szerepvállalást Ho Si Minh-városban - mondta az államtitkár.

Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy találkozott a helyi vízügyi vállalat vezetőjével, aki jelezte, cége óriási kapacitású vízmű építésébe vág bele. Ennek során kifejezetten szeretnének együttműködni a magyarországi Fővárosi Vízművekkel, valamint a Magyar Vízipari Klaszterrel szakmai, üzemeltetési és beruházási területen. Ezzel is komoly lehetőségek nyílhatnak magyar vállalatok előtt Ho Si Minh-városban - zárta szavait a külügyi és külgazdasági államtitkár.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
profon
@Pilóta: Te optimista vagy ,vagy csak rosszul tájékozott ???
Pálinkafőző Rézüst
@profon: néhány fideszesnek szép fogása lesz ebből, nyugi bele!
QQCSI
Ami Vietnámban épül, készül, az olyan visszafogott jövedelmű munkaerőnek az érdeme, amit egy magyar melós még elképzelni sem tud. Agyam eldurran, hogyan képzelik, hogy a KÖZGÉP kimegy és a magyar munkavállaló a minimálbér tizedéért el fogja végezni?
Szubtrópusi klíma és nem túl komfortos lakhatási körülmények között?
kukac50
Bezárnak vagy mindenük rá megy a megszorítások miatt.
overdose
Most Kina után Vietnam ? Primitiv jellem nyald a seggüket olyan vagy vimt a fönököd undorotó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.