Orbán Viktor péntek reggel interjút adott a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának. A kormányfő elmondta, hogy nem tartja logikusnak, hogy "jön Oroszország és hamm, bekapja az egész nyugati világot".

A hadseregek hiánya vezet a háborúhoz, mert a háború oka a gyengeség, nem az erő, a gyenge országokat látva akarnak lépni az erősek

- erről beszélt a miniszterelnök szokásos rádióinterjújában a Kossuth rádióban a 444 összefoglalója szerint.

Orbán Viktor: "Nem tartom logikusnak, hogy jön és hammm, bekapja”

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

„Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát? Egyesek szerint nem, (...) de én nem tartom logikusnak, hogy Oroszország, ami Ukrajnával sem bír elbánni, az jön és az egész nyugati világot, hammm, bekapja.”

Orbán Viktor szerint a hadiipar most "halálra keresi magát". Akik bennfentes információval rendelkeznek a háborúról, és ennek alapján tudnak spekulálni, azok is ott vannak a háborúpártiak mögött.

Soros György is az első sorban bukkan fel a háborúpártolók mögött. A magyar baloldalt kilóra megvették a háborúpárti erők, aki adja a pénzt, az rendeli a zenét.

Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy az európai vezetők körében nem világos, miért állnak a háború mögött. Ha ránézünk az európai kontinens bajaira, akkor a legtöbb nagy baj gyökerét a háborúkban lelhetjük meg. Összességében minden európai háború egy európai polgárháború volt, és több tízmillió embert vesztett Európa. Minden európai háború összességében mindenkinek veszteséget okozott, és többek között emiatt is került előtérbe a migráció – tette hozzá.

Két szláv nép háborúja zajlik, lehet, hogy minden érv az ukránok oldalán van, de mindenki másnak, aki nem részese ennek a háborúnak, az volna az érdeke, hogy a háborút elszigetelje

– mondta Orbán, aki a németekkel példálózva mutatja be, hogyan “sodródnak bele” a nyugati országok a konfliktusba, akik először csak sisakokat küldtek, aztán lőszereket, páncélozott járműveket és légvédelmi eszközöket.

Orbán szerint újításra van szükség, a kormány jogászai olyan megoldást keresnek, ami lehetővé teszi Magyarországnak, hogy NATO-tag maradjon, de ne kelljen részt vennie a szövetség olyan műveleteiben, ami kívül esik a NATO-tagállamok területein.

Orbán szerint Magyarország furcsa helyzetben van, mert „ott is vagyunk, meg nem is.”

„Ilyenre a NATO történetében még nem volt: egyszerre ragaszkodnánk az alapokmányhoz, de nem vennénk részt bizonyos NATO-akciókban.”

A kormányfő szerint egy olyan választás előtt állunk, amikor a háború és a béke kérdése eldőlhet hosszú évekre.

Mindezzel párhuzamosan ilyen lehet a novemberi amerikai elnökválasztás is.

Forrás: Origo, 444, 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ha már azzal dicsekszik ez a mocskos hazaáruló, hogy ő Putyinnal bármikor, bármiről egyeztet, akkor emelje már fel azt a rohadt telefont és beszéljen a haverjával:

"Orbán Viktor azt állítja, bármikor felhívhatná Putyint, de nem fogja ezt megtenni"
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/orban-viktor-azt-allitja-barmikor-felhivhatna-putyint-de-nem-fogja-ezt-megtenni/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Nem csak a maffia és a "kék Fidesz" hasonlít politikai elképzelésekben egymásra, de a fanatikusai is...
Mindkét oldali fanatikusok agresszívek, meg vannak sértve, ha az "Istenüket" kritizálják, önálló gondolkodásra, kritikára a pártjuk ellenében képtelenek, csak a párt gondolatait sulykolják, a politikai térfélen feltűnő új arcokat, pártokat próbálják kiirtani.
Remélem MP eltakarítja a maffia mellett a velük összejátszó ellenzéket is, Ha ennyit elér, és utána nyugdíjba megy is, már elég sokat tett Magyarországért!
verőce21
@csak úgy...: ha "semmi közöd a dologhoz", akkor miért jársz ide hazudozni erre a blogra...?
kereső
@csak úgy...: Akkor mond csak, ha nincs hozzá semmi közöd, és még csak arra sem vetted a fáradtságot soha, hogy orbán ellen szavazz, akkor miért is kritizálsz engem, vagy bárki mást is, aki ezt megtette, és legtöbbször befogott orral, és nem tartotta el a kisujját otthon sörözgetve, hogy "nincs kire". És akkor most még azt is benyeljem, hogy én vagyok a hülye, mert kitartok azok mellett, akik az elmult 14 évben mégiscsak engem próbáltak meg lekötözött kézzel-lábbal, befogott szájjal is képviselni, és érdekeimet érvényesiteni? Most azok ellen szavazzak, akik 2019-2024 között az unió parlamentjében a lehető legjobb képességeik szerint az ország érdekeit, igy az én érdekeimet is képviselték...a momentumosok, és a dk-sok. Most ezt dobjam el egy fekete lóért, mert igazából nem tudom, hogy mit is képviselne az országom érdekében az EP-ben képviselői által. És azért szaroztok le engem, mert kiállok azok mellett akik méltatlan körülmények között is megpróbálták a lehetetlent, csak az úri közönség vagy lex@rom tablettán élt eddig, vagy éppen finnyáskodott...mert nincs kire?, és nem volt hajlandó kiállni magért sem? És akkor az, aki 10 éven keresztül kedves haszonélvezője volt a NER-nek, most szitja a tüzet ellenük...amikor még semmit sem tett le az asztalra? Ja, a hangfelvétel...és? Nézz már magadba öreg, ez nem a dk.ról, nem gyurcsányról szól...hanem rólunk, ha úgy tetszik megrögzött "fanatikusokról"...abban igazad van, megrögzött fanatikus vagyok...megrögzött orbán és NER ellenes fanatikus, de azért nem dobom el azokat, akik tettek eddig is ellene. Utálom, amikor megrögzött "politikus fóbiások"...én is az vagyok, csak nekem orbán/NER fóbiám van, ha úgy tetszik...csak azért mert felbukkant egy "vezér" a semmiből, aki nem hajlandó elmondani, hogy mit is fog képviselni a pártja az EP-ben, de elvárja a szavazatomat. Ne várja el..és ti sem. .folyt
kereső
@csak úgy...: Még akkor sem, ha az én egy szavazom a semmibe hullik, mert mindenki, mint a szédült tyúk, az ujdonság lázában ég. Aki meg "kék fideszt", meg búnben fogant pártot emleget, az verje egy fél kiló langyos marhahúsba, hogy jobban elélvezzen.
csak úgy....
@verőce21: @kereső: érdekes és hasonló reakciók egy 0rbán és egy gyurcsány hivötöl! :)
@kereső: azzal a nálatok való szavazással nem akartam az erdélyi magyarokkal egy szintere lépni,akik nem élnek köztetek és semmi közük a magyarországi választásokhoz !
- csak azt tudom javasolni nektek,hogy szeressetek ki végre a kedvenc politikusaitokból, ök fizetést kapnak,nincs szükségük a hüségetekre és szeretetetekre !
én azokra szoktam szavazni akik a legjobb ajálatot teszik,nekem és a családomnak,- az ilyen folytatjuk fasziknak nyugaton semmi sanszunk,de az erölködös ferkónak sem...
kereső
@csak úgy...: tegnap 14:39 Századszor is leirom, de úgy látszik magadból indulsz ki...te hájpolod itt az aktuális kedvencet, és Te vagy az, aki "ellenzéki" szószólóként folytatod a hazug "karaktergyilkolást" , csupán érzelmi alapon., és MP is ezt teszi,...azaz Te állsz egy platformon orbánnal, nem én. Én nem szeretek egyetlen politikust se...a szeretetem a családomé, a barátaimé. Kedvenceim sincsenek a polltikusok között...nem érzelmi alapon döntök valaki mellett, vagy ellen, hanem elvi alapon. Utoljára irom le Neked is, ezt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.