Több megállapodást is kötött szerdán a Vietnámban tárgyaló Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, ezek alapján magyar vállalat kezdheti meg az ázsiai ország népesség-nyilvántartási rendszerének felépítését, egy másik magyar cég egy tartományi víztisztítási rendszert alakíthat ki, továbbá megindulhat a magyar sertéshús exportja is Vietnámba.

Minderről az államtitkár számolt be telefonon az MTI-nek, miután Vietnám fővárosában, Hanoiban részt vett a magyar-vietnámi gazdasági vegyes bizottság ülésén, és találkozott Nguyen Tan Dung miniszterelnökkel, valamint a tervezési és beruházási, a külügy- és a pénzügyminiszter helyettesével.

Sertéshúst és tapasztalatokat exportált Szijjártó Vietnámba

A magyar kormány a keleti nyitás politikájának keretében az eddigieknél jóval nagyobb hangsúlyt kíván helyezni az ázsiai országokkal való kapcsolatra, ezen belül is "Vietnámot mi az eddigi gazdasági teljesítménye miatt stratégiai partnernek tekintjük" - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy Vietnámban most zajlik a gazdasági és társadalmi rendszer modernizációja, "ezért a magyar tapasztalatokra a nagy rendszerek átalakítása terén kifejezetten nagy igény van".

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KöBüKi
A sertéshúst illetően eladta a semmit.Mert az a kevés,ami van itthonra sem elég.!!!
Jön a rákosimatyi vissza.!Az is exportálta a 10 disznót,a nem létező négyet meg megettük MI.!Igy azután a kukorica prószát zabáltuk dögivel.!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dragonita
@Dr.luigilongo60: a választási malac ára most 7-8 ezer Ft
Pilóta
@dragonita: Majd nézd meg választáskor, hogy mennyi lesz!:-)
almosd
Mi is eladjuk a sertéshúst marhahús címszó alatt?...nekünk sincs elég és még drága is.
a Pepita
Vietnam, mint EU-n kívüli ország, érdekelt lehet a gyorsított honosításban,,,5 éven belűl aki nem kínai, az vietnami lesz Magyarországon...Pénzt ment kuncsorogni a zselés...
kopeba
Okos ember! Behozatja a német húst , átcímkézik és mint magyar röfi megy Vietnamba. Nekik csak a hasznot kell eltenni. Honnan venne magyar disznót ? Esetleg ha tükörbe nézne...
kukac50
A sertés húst festve vagy festék nélkül árulta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.