A Gazeta Wyborcza című lengyel baloldali liberális napilap hétvégi kiadása párhuzamokat von Orbán Viktor miniszterelnök és Jaroslaw Kaczynski, a lengyel nemzeti konzervatív ellenzék vezetőjének politikai karrierje között.

Az írás kiemeli, hogy  mindkét politikus "a kommunistaellenes ellenzék fő áramlatában tevékenykedett és folyamatosan jobbra sodródott". Arra is emlékeztet, hogy Orbán Viktor '80-as évek végén a lengyel antikommunista ellenzék stratégiájával foglalkozott szakdolgozatában, eszmei példaképe pedig Adam Michnik volt, aki most a balliberális Gazeta Wyborcza főszerkesztője.

A lap aláhúzza: mindketten már egyszer elveszítették a hatalmat, méghozzá szerintük "igazságtalanul" és annak következményeként, hogy "politikai ellenfelei uralták a médiát, az igazságügyet, a tudományos és gazdasági intézményeket". Mindketten a kormányzás részének tekintik a "társadalomtervezést és elitek létrehozását",  a hatalmat pedig olyan eszköznek tekintik, amellyel "gyurmaként formázható a társadalom".

Az írás szerint a magyar kormány propagandája politikai ellenfeleit a keményen dolgozó magyarok munkájából hasznot húzó ellenségként mutatja be. Ugyanakkor "az ellenzék túl gyenge, hogy hatékonyan megvédje a jogállam alapjait", így "csak a külső nyomás fékezheti meg Orbánt" - olvasható a lengyel lapban.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@senkifia68: 17:34-re: szíveskedj elárulni végre ,ismeredés főképp érted a hazaáruló, a hazaárulás szavak fogalmát, jelentését! Hiszena ti magatok fajtái oly szívesen vagdalkoznak - érvek fogytán - ezekkel a kifejezésekkel. Mellesleg, ha már hazaárulót emlegetsz, segélj megvilágosodnom, nem is olyan régen, mikor töpörtyű méretű csúti atamánod hetente végigsikoltozta Brüsszelt, meg az egész EU-t, maximális gazdasági, pénzügyi és más mindenféle retorziók után üvöltözve saját hazája és népe ellen, nos az nem volt hazaárulás? Nekem olyasminek tűnik... De te biztosan helyes választ tudsz adni, hogy " múljék már el tőlem ez a pohár! " Mely tudatlanságom keserű italát hordozza! Előre is köszönöm felvilágosító tevékenységedet! Matolcsy legyen Veled!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Csizmás Kond: Jajj Macska-Macskácska! @entero netán meglepett néhány karton Whiskas kajával, azok feküdték meg pici pocidat?
marlin
@entero: Légyszíves írd fel valahova!!
Én 2006-ban sem és 2010-ben sem mentem el szavazni, mert nem tudtam azért(!) voksolni egyikre(!) sem, mert az másképp lop, mint a többi!!
A Véleményem most sem változott és most miután (barátaimmal együtt) regisztrálok és elmegyek - nem valamire- hanem a Fidesz ellen tudunk csak voksolni, mert " most ez a zemberek akarata", és érdeke!!
Szóval írd fel!! Mi megyünk és szépen kérjük a Fideszt, hogy menjen!!
KöBüKi
@entero: A történelemben szinte csak arra van példa: - amikor nem "varrták el" rendesen a szálakat, kivétel nélkül "VISSZAKÖSZÖNT"!!!
Pálinkafőző Rézüst
@KöBüKi: Sanyi bá elvarrta a szálakat rendesen! Emlékszel a békési olajügyben dolgozó, vezrteő beosztásban lévő rendőrök, "szalagon végrehajtott" "öngyilkossági" hullámára? meg a körülményekre?? Na azok is megérnének egy "döglött akták" felrissítést!!!
overdose
@nahát: Én vállalom mert a jobbikra szavaztam(Vonára),nekem a fidesz semmi jót nem tett 1998-2002 pl családit sem emelt 4 -évig (3 gyermekem ) ill szórták a lovettát csak maguknak ezért nem szavaztam rájuk,most meg pláne hogy nem fogunk aki a népét ázsiainak hivja, elveszi a választó jogot undoritó?
Csizmás Kond
@silber13: Nem szeretem a tápos dolgokat...
A választásokkal meg az a helyzet, hogy rengeteg idő van még addig, de ha továbbra is ragaszkodnak ez egyesületek meg sajtószabadságos fészbukszerbezte tömörülések indítására, hát megbocsásson a fentvaló de nem fogok ilyen bandára szavazni...főleg ha még a frissgyházak is hozzukvágódnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.