Ismét az utolsó pillanatban módosítja a Fidesz a választási eljárási törvényt. Habár múlt héten még előírták volna, hogy a választási regisztráció miatt a jegyzőnek mindenkit fel kell keresnie az otthonában, az [origo] úgy tudja, csak az idősekhez, mozgáskorlátozottakhoz, a fogvatartottakhoz és a betegekhez kell majd kimenni, ha kérik. A Fidesz emellett azon is változtat, hogy nem kétszáz, hanem ötszáz ajánlás kell egy jelöltnek, csak a közmédiumokban lehetnek politikai hirdetések, és a választási kampányt ötven napra csökkentik. Hétfőn egyeztetett a Fidesz elnöksége a választási eljárási törvény utolsó részleteiről, és úgy tudjuk, több ponton is lényeges pontokon változtat eddigi tervein a kormánypárt. Az [origo] információja szerint például mégsem kell majd a jegyzőnek mindenkit felkeresnie az otthonában a regisztráció miatt.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vörösfuvalat
@gabrella: A regisztrációnak több szerepe van.
1. A kormánnyal elégedetlen vidéken kis településeken lakó embereket és az elégedetlen nehezen mozgó városiakat akadályozza a választásban. A kis településekre a jegyző hetente kétszer teszi tiszteletét de. pár órában aztán regisztrációs lehetőség valahol 15-30 Km re van.
2.A regisztrációt a választások előtt 15 nappal lekel zárni így módja van a Fidesznek felmérni a szavazni szándékozók számából, hogy kb. mennyi szavazatot fog kapni./ Kubatov nyilvántartás/ Van elég idejük arra ha rosszul állna a szénájuk , hogy a határon kivüli levélben küldött szavazatokat megfelelő számban előállítsák. Oszt jó napot Magyarország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
@Horizont: Aki ki találta a regisztrációt.
elefantbolha
@gabrella: Csak egy eset! Van egy Kubatov lista, meg egy regisztrált névsor. Ebből előre meglehet állapítani hogy mekkora szavazat veszteség várható, és ezt lesz idő külföldről pótolni. Pl. hány csárter járatot kell indítani izraelből, és meddig kell meghosszabbítani a szavazó helyek nyitvatartást.
gabrella
@elefantbolha: Nem fognak nyerni, ilyen népnyúzással nem jutnak be a Parlamentbe sem.
elefantbolha
De! mindenki ott szavazón, ahol adózik!!! Egy oláh cigány, vagy egy drótostót ne szóljon bele az életembe.
coyote3
Hú, már megijedtem, hogy megint a választási csalásért jogerősen elítélt Papcsák módosított...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.