Végső búcsút vettek a másfél héttel ezelőtt meggyilkolt felsőmocsoládi kisfiútól szombat délután a kaposvári Keleti temetőben. A felravatalozott fehér koporsón ez állt: "Szita Bence, élt 11 évet. Álmodj szépeket!"

A kisfiút a mintegy két és félezer jelen lévő előtt Tombor István, a Somogy Temetkezési Kft. polgári szónoka búcsúztatta. Felidézte a gyermek rövid élettörténetét, kedvelt időtöltéseit, majd a családtagok, a barátok és az iskolatársak nevében is elköszönt tőle, mielőtt végső nyughelyére kísérték.

Ezrek búcsúztatták Szita Bencét

A temetésen részt vett Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere is. (A politikus csak névrokona a kisfiúnak.) A polgári szertartáson a részvétüket kifejezők között nagyon sok volt a fiatal, és többen elmentek a temetőbe a kaposvári hajléktalanszálló lakói közül is. Sokan fehér virágokból kötött koszorút vittek, mások egy szál virággal a kezükben várakoztak a sír mellett, hogy leróhassák kegyeletüket.

A szertartás idejére a rendőrség a résztvevők nagy száma miatt forgalomkorlátozást rendelt el a temető környékén. A temetés előtt és azt követően rendőrök irányították a környéken a forgalmat.

Szita Bence eltűnését múlt hétfőn jelentette be a gyerek nevelőapjának volt élettársa, a kaposvári P. Erika. A kisfiút nagy erőkkel keresték, a holttestét egy héttel ezelőtt találták meg.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel a rendőrség a 47 éves P. Erikát és két hajléktalant gyanúsít: az 57 éves, többszörösen büntetett, a fegyházból néhány héttel ezelőtt szabadult B. Józsefet és a családjával szembeni erőszak miatt távolságtartásra ítélt, 41 éves K. Józsefet. A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

P. Erika előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban - kirendelt ügyvédje tájékoztatása szerint - részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett. Vallomást tett K. József is, aki beismerte, hogy részt vett a bűncselekményben, de azt tagadta, hogy ő ölte volna meg a kisfiút.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön köszönetét fejezte ki mindazoknak - magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, vadásztársaságoknak, polgárőrségnek -, akik Szita Bence eltűnését követően részt vettek a fiú keresésében.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nyugodj békében kicsi gyermek !
A kínzóidnak meg soha ne legyen egy perc nyugta, boldogsága, átkozottak legyenek
még holtukban is !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bosszants
@soler: Hát komám igen buta ember vagyol te:)
Ha képtelen vagy meghatározni azt, hogy mi az energia de vitába szállsz egy szakemberrel ez bizony sokat elmond rólad.
Annyi segítek egyszerű sofőrként tudom azt, hogy az energia hat elemi összetevő által alkotott dolog, ami persze alkotóira bontható!
horganyember
Elég ciki mikor sofőrök(?) kötözködnek ismeretlen nőkkel és ismeretelméleti kérdésekben akarnak géniusznak tűnni.
bosszants
@horganyember: Úriemberek tudják, hogy ah valakinek írnak akkor azt megnevezik!
Te barátom egy stupid alkat vagy, ezt ezentúl evidenciában tartom tehát számomra mostantól azt írsz amit akarsz.
horganyember
Azt még megvárom hogy három-négy sofőr összeüljön itt egy spiritiszta szeánszra. Nemtom kártya köll-e hozzá?
eltsedeq
@sziráki ágnes:
Kedves Ágnes,én is olvastam a történtekröl valoban elképesztö és borzaszto ami történt,
de higye el ez az eset csak egy a sok közül ami világszerte történik nap mint nap.
Hogy miért pont az ön megjegyzésére válaszolok,hisz ön egy lényeges dolgot emilitett meg.
Hol volt Isten,miért engedte meg? Ugy hiszem Istent nagyon elszomoritja ami vellünk
történik.Miképen vádolhatjuk Istent és várhatjuk eltölle,hogy védelmet adjon ,ha arra szolitsuk fel folyton ,hogy távozon életünkböl é hagyon benünket békén.És ha el távozik
akkor öt vonjuk felelöségre a gonosz teteinkért.Ha pedig Ö ugy mond Isten nem létezk
akkor miért vádolunk öt? Hát nem abszordum?Ennél nagyobb butaságot az ember nem mondhat az ég alatt.Én inkák azt gondolom,hogy ennek az egész dolognak ahoz van köze amit a Biblia mond: AMIT az EMBER VET azt ARATJ LE.
sza
Én azt vallom mindenkiben ott a jó és a gonosz! Rajtunk múlik kinek engedünk! A jót nevezhetjük istennek a gonoszt nevezhetjük sátánnak is. Vannak olyan pillanatok amikor a gonosz énünk akar irányítani! De nem szabad engedni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.