Folyamatosan veszünk fel újabb hiteleket, többet, mint amennyi régit törlesztünk. Ősszel ismét csökkent az államadósság a forint erősödése miatt – derül ki a Magyar Nemzeti Bank előzetes adataiból. Ezek szerint a harmadik negyedév végén már „csak” az ország egy évi össztermékének 77,1 százalékának megfelelő összeggel – állampolgáronként 2,2 millió forinttal - tartozott névértéken a magyar állam a hitelezőinek. Idén eddig 922 milliárddal költött többet az államháztartás, mint amennyi bevétele volt, azaz, ha most kellene abbahagyni az évet, akkor a GDP 3,2 százaléka lenne az idei hiány. (Az év vége jellemzően több bevételt, mint kiadást hoz.) Az Európai Bizottság előrejelzése az idén a GDP 2,5 százaléka, jövőre pedig 2,9 százalék lesz az államháztartási hiány. Ennyivel költünk az idén többet, mint amennyi bevételünk van.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nahát
az mssp szép államadósság alapot hagyott maga után, már a kamatok fizetése is taccsra vágja a költségvetést. Az utókornak már csak ki kellene fizetni az elkúrásuk árát!!!
sport50
@nahát: meg azt is fizetni kell,amit most vesz fel a kormány 8-9%ra!!!
entero
@nahát: Hiába erőlködünk, úgysem fogják itt fel a tényeket.
Rézangyal
Ne erolkodjetek. Az aranyer viszket es faj is 8-)
entero
@Rézangyal: Látod ebben igazad van, ha másban nem is nagyon...:-))
sóher
@nahát: A poén ők naponta megszóritást hoznak ,stadionok, saját alapitvány, miért nem számolnak el semmiről?Ha becsületesek lennének nem kellene regisztrálás minek ,elveszik az emberektől az alanyi jogon a választást !Ha nem félek nem teszek ilyen aljas dolgokat ,pl felbérelnek újból embereket alaptalanul szemétkedni,miért nem azt teszik fel hány ember lett öngyilkos, 3300 családot kilakoltattak!érdekesebb lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.