Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa! – jelentette ki Gyurcsány Ferenc Facebook oldalán, hozzátéve, hogy szerinte a háborús hangulat keltésének egy embere és egy párja van, Orbán Viktor és a Fidesz.

Kifakadt Gyurcsány Ferenc egyik friss Facebook-bejegyzésében.

Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa!

- ezzel a mondattal kezdte a posztját a politikus, melyhez a Fidesz „háború” feliratos plakátja ihlette fotót is társította, mégpedig úgy, hogy azon nem Magyar Péter, Soros György, Karácsony Gergely és ő maga szerepelnek, hanem Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Vlagyimir Putyin és Rogán Antal.

A politikus felháborodottan írta az alábbiakat.

Micsoda pocsék vezetője van az országnak, aki a jobb élet terve élet helyett háborús hangulattal kereskedik? Micsoda rongy társaság ez, amely inkább háborús zavarodottságba sodorja az országot, csak hogy hatalmát őrizze. A háborúnak, a háborús hangulat keltésének egy embere és egy pártja van. Orbán Viktor és a Fidesz

– olvasható a bejegyzésben.

Emellett Gyurcsány Ferenc pontokba szedte, hogy véleménye szerint ki az, aki háborúpárti.

„Háborúpárti?” –  A volt miniszterelnök dühében a Fidesz édesanyja térde kalácsát emlegette

Gyurcsány Ferenc átalakított plakátot posztolt bejegyzéséhez – Fotó: Facebook.com/gyurcsanyf

1.Háborút, igazolhatatlan háborút, a ti barátotok, Putyin indított, nem a miénk.

2.Háborúval fenyegető további országokkal ti barátkoztok, nem mi. Kína Tajvant fenyegeti, Irán az ártatlan emberek ezreinek haláláért felelős Hámász terrorszervezetet támogatja. Ki barátkozik Kínával és Iránnal? Mi? Nem. Ti barátkoztok.

3.Az Európai Unió történelmünk eddigi legnagyobb és legsikeresebb békeprojektje. Ti harcoltok ezzel az Unióval. Mi együttműködünk vele.

4.Az elmúlt évtizedek egyetlen európai háborús konfliktusa a föderatív Jugoszlávia széteséséhez kötődő délszláv háború volt. Na, ki az így létrejött utódállami vezetők legnagyobb kalandora, aki, mint maga mondja, hogy a háborútól se riad vissza a mai napig fennálló viták rendezésére? Na, ki? Milorad Dodik a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke? Ki Dodik legjobb barátja? Mi? Nem. Hanem ti. Orbán. Meg persze Putyin.

5.Ki vesz át kitüntetéseket háborúpárti politikai kalandoroktól? Mi? Nem. Ti vesztek át. Szijjártó Lavrovtól, Orbán Dodiktól.

6.Akarja-e a magyar ellenzék, hogy belépjünk, belesodródjunk az orosz-ukrán háborúba, ahogy Orbán állítja? Nem.

7.Akarja-e ugyanezt az Európai Unió? Nem.

8.Akarja-e a magyar ellenzék, hogy Magyarország önállóan fegyvert szállítson Ukrajnának? Nem.

9.Támogatta-e Orbán az Ukrajnának nyújtott, eddig megvalósult európai segítségnyújtást? Igen.

10.Kívánja-e a sorkatonaság bevezetését az ellenzék? Nem. Mi töröltük el.

11.Ki beszélt arról az elmúlt években visszatérően, hogy a sorkatonaságot kár volt megszüntetni? A Fidesz.

12.Megtámadja-e Oroszország hazánkat? Nem. Ukrajnával se bír már második éve. Hogy bírna a világ legnagyobb, legerősebb katonai szövetségével, a NATO-val?

13.Miért fenyeget mégis háborúval Orbán? Miért vádolja háborúpártisággal az ellenzéket? Mert háborús félelmek, abból táplálkozó tömegpszichózis mesterséges felkeltésével kívánja elkerülni, hogy bűneiről, gyenge kormányzati teljesítményéről, a jövőre vonatkozó tervei hiányáról legyen szó.

Gyurcsány Ferenc azt sem rejtette véka alá Facebook-posztjában, hogy véleménye szerint „Orbán azért mérgezi háborús hangulattal az országot, mert mára csak a méregkeverő szerepe maradt neki”.

Vannak nagy, közös, nemzeti álmok? Nincsenek. Vannak mozgósító nemzeti tervek? Nincsenek. Mi van helyettük? Háborús propaganda. Hamis háborús fenyegetettség felkeltése. Az emberek őrületbe kergetése

– fejtette ki Gyurcsány Ferenc a bejegyzésében.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Méhes
Nem hittem volna,hogy valaha ezt mondom igaza van gyf-nek
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Bocsánat: A fideszt nagy betűvel írtam, ma, 16:10 kommentben.
Nyírfa
@Eladott Ország: :)) Hát, nem tudom...
bence
@Pálinkás Pál: ! Eddig is szervezett ! A többség mégis otthon maradt ! Miért nem mentek el ?! Inkább felültek az orbáni propagandának !
viccesvigságok
háborupárti az aki ezt mint kifejezést kitalálta mocskos jellemtelen és aljas ember. Aki háború párti az menjen mutassa meg max nem jön haza se élve se koporsoba de hogy fideszes az sajnos igaz lehet, jellem nélküli sötét és aljas úszitó felbujtó. humanizmust a véréből is kioltott jellem ,csak mi és senki más ez megy évtizete itthon.ennek kéne véget vetni de amig a parlamentben a POLITIKA villog addig a szakmabeli témáknak nem marad élettere.
viccesvigságok
hát találó a fotó a rácsok mögött lévőkkel. oda valóért megszolgáltak többszörösen 90 % még szabadlábon
viccesvigságok
Fletó is csak hőbörög ahelyett,hogy összfogna a cél érdekében Magyar Péterrel erre leáll mocskolódni A Magyar ellen mert neki nem sikerült akkor másiknak sem? ilyen drukkerekre meg NINCS szükség aki változást akar TEGYEN ÉRTE NE GÁNCSOSKODJON. EGY országban élönk vagy nem? elég volt a szolgaságbol a kiszoritottságból. ÉBRESZTŐ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.