A 87 éves Boros Imréné kilenc éve él lányával áram nélkül Cegléd melletti tanyáján. Új villanyórát is kapott, de az azóta is nullát mutat. Szeretné még megérni, hogy újra ég a villany a házában.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fater59
...a sodrófát , ne tessék otthon felejteni !!::))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Szeretnék 87 éves koromban szellemileg ennyire friss maradni... :)

(A szolgáltatónak ellátási kötelezettsége lenne! Ha villanyórát vittek.) :(
kukac50
tanyákon a tulajdonosnak kell fizetni a vezetéket az oszlopokat a trafókat és a munkadíjat.
Az áramszolgáltató csak az áramot adja azért meg fizetni kell.
Ilyen a tanyasi villanyvezetési tanyaprogram.
almosd
Érdekes ilyen riportot miért nem adnak le a híradóba,a néninek jó az észjárása.
nahát
@almosd: mert nem tud nézni annyi butító hazugságot a tv-ben
verőce21
Ez az eset megérdemelne tényleg nagyobb nyilvánosságot is!
Mert addig meglévő vezetéket - a szolgalmi jog miatt - nem lehet csak úgy "levágni". De itt valószínűleg szolgáltató váltás is történt, ami nem derül ki, de lehet csak én nem hallottam.
almosd
@nahát: meg mit látna ? ,gyilkosságot karambolt,betörést,ez megy már jó egy éve,én már nem is nézek híradót, de mást se nagyon.
Silver
Hát ha megvalósul a vezetékadó akkor tuti nem lesz ott villany.A helyi önkormányzat legalább egy agregátort adhatna (igaz az meg benzines).De tényleg nagyon észnél van a néni,az én nagynéném is így bírta magát amíg egy tetü cigány megtámadta és eltörte szinte szinte minden csontját.
De sajnos így van ahogy mondja trafós oszlop kell stb ami nem 20forint.Geodéták mérik az oszlopokat az is fizetős
bakegya
Az én hajlékomhoz úgy jutok oda és vissza is,hogy két frekventált igen gazdagVíz nincs település határán naponta birtokháborítást követünk el.A kárpótláskor ezt a földutat amibe utólagos fennmaradás terhe mellett 2,5 bárt bányásztak be,még az erdőbe is.Így aztán 99 óta még időzített bombán is járunk,mert a műszaki szintig sohasem temetett nyomvonalat a hegyi lejtés miatt errodálja minden nagyobb eső.
Felfele négykézláb,lefele seggencsúszva toljuk fel az ívóvizet,a mezőgazdasági munkához szükséges járulékos anyagokat.200m a közkút,500m a balaton part,amibe viszont mi zemberek, csak 1200-ért moshatjuk le az út porát.
Ennyit a középkori szolgáltatásokról.Ja és a saját villanyoszlopom már bemérték,most retteghetek mennyit -és meddig kell adakozni.
Én nem mennék el senkihez,mert itt rohangálnak körülöttem a haverjai,/sőt egy darabig úgyhírlett a feleség szőlőszomszédom is volt állítólag/ csak nem 25-éve ,de a vállalkozásaikon kívül nem érnek rá mással foglalkozni.Az általam minden eső után parentált utat a nyomvonal fölött,erdőgazdálkodók,kőgyűjtők,természetvédők,vadásztársaságok,gombázni terránókkal közlekedők is koptatják,csak a helyi önkormányzók nem akarnak tudni róla!
kamazuka
@sóher: Nem kel ennyire elhamarkodni.Villamos energiát házilag nem nehéz előállítani,csak a hogyant kellene az általános iskolában tanítania nebulóknak.A jelszó legyél bárhol,ha világítani tudsz,akkor a közérzeted is jobb lessz!
Fater59
...a sodrófát , ne tessék otthon felejteni !!::))
elektor
Egyedi eset de szépen példázza hogy Mátyás a vezér vagy 70 éve fennen hirdette hogy villamosították a falvakat s a tanyákat. igaz az feledni való korszak. Sajnálom az idős nénit mert elfeledtették vele a villanyáramot is hála a nagy rendszer változásnak. Számára ez az élhető ország a faggyúgyertya míg más a fürdőmedence vizét vagy a garázslejárót villanyárammal melegíti télen.
honeykiss
87 évesen vág az esze a néninek, villany hiányában nem butult el a TV-től stb...megoldható lenne a probléma egy kis jóindulattal...
bakegya
Ma már harmadszor néztem meg ezt a csodálatra méltó embert!
Remélhetőleg a világhálóra kerül,a helyzet nem de az emberi magatartás példaértékű!
eberti
Mehet Boros néni, de ettől még az O.V. magasan carik a maga fejére! Is!
verőce21
@Horizont: Igen, én is valami ilyenre emlékszem a videóból, de ez akkor is helytelen cselekedet. (Elképzelhető, hogy tehermentesen adták el /át az ingatlant és az új tulajdonos ragaszkodott ehhez. Az új pedig már így vette... :) Őt nem terheli szolgalmi jog. Elég sűrűn előfordulnak ilyen ügyek sajnos. :(

De volt ott valami, hogy most másik irányból kellene kb. 40m-t "vezetni" - és új mérőórát is hoztak... Úgy tűnik, mintha másik maffia tette volna be a "játékgépét" a tanyába... :)
verőce21
@Horizont: Olcsó ötlet, de kezdeményezz gyűjtést a "tanyavillamosításra" :)
verőce21
@Horizont: A maradékot meg "kitojták a tyúkok" . :)
QQCSI
@Horizont: Ebből a történetből nekem az maradt meg leginkább, hogy a szegénységük dacára nem az volt az első dolguk, hogy a 400 méterre lévő áramvételi lehetőségre nem csatlakoztak rá, magyarul: eszükbe sem jutott lopni az áramot!
A másik szomorú tanulság, hogy az önkormányzat sem volt képes egy 400 méteres vezetéket kihúzni. :(
QQCSI
@Horizont: Elhiszem, hogy a "kulákok", akiknek lesöpörték a padlását, hogy a pesti melós se dögöljön éhen,és a nagypolgárok, akiknek a sokszobás villájába beköltöztették a proletár családokat, utálták a Rákosi rendszert, de azért azóta már nem ártana ezt elfelejteni. Az egy szörnyű korszak volt, de azért ezt az országot ezek az emberek építették fel a világháború után a romokból.
QQCSI
@Horizont: Értem én, és megértem a nénit is, de sajnos ez a valódi világ:
az állampolgár csak addig fontos, amíg leadja a voksát.
Téma off: Kálmán Olga most csinál hülyét Szijjártóból.
Szájjártató azt állítja, hogy a kormányváltáshoz képest 160 ezerrel több a munkavállaló.
K.O.meg csípőből sorolta, hogy a KSH adatai szerint a versenyszférában 34 ezerrel csökkent, a közszférában 14 ezerrel nőtt, a közmunkások meg 88 ezren vannak.
Magyarul a vállalkozások sorra dőlnek be az alkalmazottaikkal együtt, a sóhivatalok szaporodtak, ...:(
Ja, és ez a hülye Sz.P.szerint igenis fontos a közmunkások által elvégzett munka.
Na, most akkor miért csökkent a járulékfizetők száma ilyen irgalmatlan mértékben?!
QQCSI
@Horizont: Ne is mondd! Olyan dolgokat tudnak mondani, hogy nem is értem, hogy tudják megállni röhögés nélkül!
Sokszor az az érzésem, hogy ezek tényleg elhiszik, amit mondanak. Lehet, hogy mint a zsidók a Siratófalnál ezek esténként a tükör előtt gyakorolják a hazugságaikat.
QQCSI
@Horizont: No, én mára be is fejeztem a bosszankodást,
felvidítom magam a Két pasi meg egy kicsivel. :)
Szia, jó éjt Neked és Mindenkinek.
verőce21
@Horizont: A (19:07) A még fennmaradót pedig majd "kitojják a tyúkok!" - akart lenni. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.