Két és fél évnyi kínos magyarázkodás és számtalan meghiúsuló leváltási kísérlet után a kormány megtalálta a - szerintük - legtisztább módját Alföldi leváltásának.

A Nemzeti Színház pályázatait bíráló testület majdnem felét (9-ből 4 főt) az a Színházművészeti Bizottság jelöli ki, melynek elnöke nem más, mint az egyik pályázó, Vidnyánszky Attila. Ezen felül ebből az ötfős Színházművészeti bizottságból két fő (Vasvári és Fekete) a Magyar Teátrumi Társaságban is beosztottjai Vidnyánszkynak.

Az ezáltal a bizottság által kijelölt, a Nemzeti Színház igazgatói pályázatának bírálatára hivatott négy ember közül kettő a kormányhoz feltétlen lojális pártkatona, Ókovács és Kerényi, akik közül Kerényi bizonyos szempontból Vidnyánszky lekötelezettjének is tekinthető, csakúgy mint Szigethy Gábor színháztörténész, miután mindkettőjüket a Vidnyánszky vezette MTT jelölte POSZT-válogatónak illetve zsűritagnak. A bizottság által negyediknek kijelölt Nagy Viktor pedig Vidnyánszky alelnöke az MTT-ben, és Vasvárihoz hasonlóan egy bukott igazgató, akit még a fideszes városvezetés is jobbnak talált leváltani.

A kilenctagú bizottság ötödik embere a miniszter jelöltjeként Révész Mária miniszteri főtanácsadó, akit a POSZT-ot szervező nonprofit kft. élére épp azután neveztek ki, hogy Vidnyánszky MTT-je tulajdonrészt szerzett a kft-ben. A hatodik ember a Színházi Dolgozók Szakszervezetét képviselő Konrád Antal, amely szakszervezetben erős jobbratolódás történt 2010-ben. A hetedik és nyolcadik ember kilétéről semmit nem tudunk azon kívül, hogy az EMMI két szakreferenséről van szó, így azt sem tudhatjuk, ők milyen üzleti vagy egyéb kapcsolatban állnak Vidnyánszkyval. A bírálóbizottság kilencedik tagja Törőcsik Mari, kétszeres Kossuth- és Jászai-díjas színművész, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház Örökös Tagja. A fügefalevél.

Az Alföldi újra nevű blog cikke jóval több részletet tartalmaz. Ezekért kattints ide >>>

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@kacsa0707: Én a helyedben nagyon nem lennék biztos az általad leírtakban. Nagyon nem lennék az! Mit gondolsz, az a felfuvalkodott hólyag Vidnyánszky jobb lesz? Vele egyfajta Dörner II. készül beülni a direktori székbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
töky
@entero: hallottam róla és gusztustalannak és vér bunkóságnak tartottam. Az a kis faszkalap, meg aki megpróbálta megmagyarázni, hogy ez milyen művészi és tartalmas dolog, azzal megetettem volna nem a makettet, hanem valóságban a művészi tartalom egészét.
entero
@töky: Azt hiszem a művészet nekünk szerencsére mást jelent.
Pálinkafőző Rézüst
@entero: már megint olyanról beszélsz, amihez lövésed sincs! Olvasd el végig, utána véleményezz.
vastagbor.blog.hu/2012/12/03/megmondanak_szorenyinek_ki_rendezhet_istvan_a_kiralyt
entero
@Pálinkafőző Rézüst: Azóta rájöttem hogy Szegeden volt, csak gondoltam nem javítom ki mert a lényegen már nem sokat változtatna úgysem, meg ezen a cikken már túllépett mindenki. Tévedtem, pedig rád oda kell nagyon figyelni...:-))
Pálinkafőző Rézüst
@entero: ne csak rám, pintyőke! Hanem a linkre is, amit föntebb ideraktam! Olvasd el, végy annyi fáradtságot, és bátorságot! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.