Magyarországon növekedési fordulat jön - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban. Az interjúban Matolcsy György beszélt arról, hogy ötszörösére, 2,5 milliárd euróra nőtt 2010-től a magyarországi kínai befektetések értéke, és a következő hat hónapban jelentős kínai befektetéseket jelentenek be. Magyarország iránt a bizalom felépült, a világpiacon az egyik legkapósabb a forint állampapír - mutatott rá a miniszter, aki szerint a jelenlegi kormánynak sosem volt szüksége az IMF-hitelre, csak védőhálóra, és ez utóbbiról szívesen tárgyalnak. "A nézetkülönbség abból adódik, hogy ránk akarják tukmálni a pénzt, nekünk meg nem kell" - mondta a miniszter. Arra a kérdésre, hogy ő lesz-e márciustól a nemzeti bank elnöke, Matolcsy György elmondta: ilyen felkérést nem kapott, és remekül érzi magát a jelenlegi munkakörében.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@entero: Én arra gondoltam, hogy ha be kell(ene) számolni az innovációról, a "fejlesztések" eredetéről az lenne az "igazi tündérmese"!!
Emlékeztetnélek egy a Rótschildéknak tulajdonított mondásra, ami valahogy úgy hangzik, hogy "a második milliót már tisztességesen is meg lehet keresni, az elsőről meg nem beszélünk"!! :))
És ha már így "anekdotázunk", gyerekkoromban a falusi búcsúkban árultak "rongybabákat", amiknek nagyon szépen festett, lakkozott fejükkel és színes ruhájukkal, de ha valahol felfeslett a varrás, ott bizony kiszóródott a fűrészpor!!
Levendula
Ilyenkor érzek nosztalgiát az elmúlt kormányok pénzügyminiszterei iránt...
entero
@marlin: Van ahol az első millióról is lehet beszélni. Ha akarod én elmondom neked szívesen.
marlin
@entero: Nem, nem akarom!!
Anno. a Gyurcsányról hallottam, hogy az első millióit egy számítógépes piacon akkor hiánycikknek számító alkatrész gyártására 800 000.-Ft hitelből indított kivállalkozásból szerezte, vagyis tisztességesen az eszével és a munkájával!!
Ha most valahol szóba kerül a neve, vagy a vagyona azonnal mindenki kételkedik, és elkezdik mocskolni!!
Ezért inkább ne beszéljünk róla, én nem kíváncsiskodom. de, hidd el neked jobb, ha máshol sem mondod el!!
adrenalink
@entero: 12:11-re Priviben kíváncsi lennék rá.
human
Kölcsönt csak annak szoktam adni, akiben megbízok és tudom vissza is fizeti. Ha látom, hogy a pénzemből nyerőgépezni akar és a bizonytalan nyereményből kíván törleszteni, nem adok kölcsön. Ha látom, hogy fűtött fóliát vásárol a hideg fólia helyett, és az így keletkezett termelési többletből akar törleszteni, kölcsön adok. A fidesz a nyerőgépet (piacról finanszírozás magas kamaton) választotta és csodálkozik, hogy nem kívánnak még ezen felül is "védőhálót" biztosítani az IMF.
Sokak fejében ma is az van, hogy a FIDESZ nem volt hajlandó kölcsönt felvenni. Viszont magasabb kamatozású kötvényeket bocsátott ki, ami ugyanúgy kölcsön. Vissza kell majd fizetni. Félek, hogy nagy árat fizetünk az unortodox hazárdírozással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.