További hatásvizsgálatokra lenne szükség a diplomásadó hazai bevezetéséhez. A Napi Gazdaság hétvégi számának cikkeA felsőoktatási intézményekben értékben épp pótolná az évek alatt 60 milliárd forint deficitet...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
@cadmagician: 18.07-re:"gyengébbek kedvéért nincs ingyen leves" !Nálunk úgy mondják nincsen ingyen ebéd,de ezen nem veszünk össze !Sajnos ellent kell,hogy mondjak,mert igen is van ingyen "leves" !Gondold csak végig,például a sok vissza nem térítendő támogatásokat ! Csak néhány,fogorvosoknak 200 millió,néhány gazdának pl.Wekler képviselő 200 milliós támogatás,Hankook gumigyár,Csányi Sándor stb,stb. ez nekik ez ingyen ebéd. Az adófizetők pénzéből.

Más gondolat menet18.31-re:Ki mennyit keressen ?Elmondom neked,hogy Angliában egy vízvezeték szerelő közel annyit keres mint egy orvos./Akik a "duguláselhárításban" dolgoznak még többet/ De nézzünk más külföldi példát:a nagynéném Magyar származású Dél-Afrikai férfihez ment feleségül aki villanyszerelő technikus! Akkora birtokuk van mint egy fél város,pedig szinte pénz nélkül telepedtek.Mivel keresett volt a szakmája azonnal megkaptak a kormánytól minden segítséget.
Ebből tanulságként kinek mennyi a jövedelmemás országokban az adott dolog kereslet-kínálata határozza meg,nem pedig az iskolai papírjai.baráti társasága mint nálunk.

@entero: 18.44-re : Egyetértünk sok az adócsaló,és az adót be nem fizetők száma.Az viszont sérelmezem,hogy miért nem a milliós tartozásokat hajtják be !
500Ft adótartozásért ír az APEH nekem,de ha 10 és 100 millióval tartozik valaki,azoknak a listája valahogyan nem akar "elfogyni" !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
@human: Amikor 100 felöltözött ember áll és lelopkodják akiről bírják a ruhát, (van akiről nem bírják) és utána jön a fagy akkor bizony akik hagyták magukat azok fagynak meg.
Mert ugye fagy minden télen jön, ez természetes.
Kb. ilyen igazságos az egykulcsos adó is jelen helyzetünkben. Akik sokat keresnek, vásárolnak lmint a bolond az áruházakban, akiknek meg nincs,vagy minimálbéres, örül ha fűthet.
A kapitalizmus embertelen, főleg az egykulcsossal.
gabrella
@cadmagician: A szocializmusban alkalmazott fizetés arányok jók voltak.
radios45
@gabrella: egyetértek, a kapitalizmus önmagába véve is embertelen, de Magyarországon a legembertelenebb tán a világon, itt az 500ezret 1,2milliókat kereső emberek, bankárok, politikusok vezetők, semmibe nézik az általuk kisemmizett, döntéseiktől törvényeiktől, igencsak függő szenvedő dolgozó melosokat, kisnyugdíjasokat, tartós munkanélküliek ezreit, az elszegényedett családokat, nem érdekli őket, holnap holnapután ki hol fagy meg, hol kötik ki ismét a villanyt, kapcsolják ki a gázt.
Ami itt megy nem egyszerű kizsákmányolás+vadkapitalizmus csupán, hanem a nép
megnyomorítása, hülyének nézése, kizsigerelése már már napi szinten, /lásd újabb adók, újabb áremelések, létbizonytalanság, kilátástalanság, rossz törvények/
dubitus
@cadmagician: (2012. december 23., 18:31)
"egyébként azért gondoljuk végig, hogy ha egy közmunkabéres nemtom keressen 100e ftot, akkor egy mérnök informatikus, aki ipari gépet programoz reggel éjjel meg este, vagy egy ügyeletes agysebész akkor mennyi pénzt kéne kapni? " - írod.
.
Nos itt kell megállni egy röpke szóra!
Tehát szerinted tapsolva elégedjen meg a közmunkás a havi nem egészen 48,000 Ft keresetével, mert ha többet kapna, emelni kéne a programozó, vagy az ügyeletes(?) agysebész bérét.
Fordítva üls a lovon mert e logika mentén mondhatnánk azt is: az említettek fizetését szállítsák le vavi nettó 50,000 Ft-ra, az esetben a közmunkásnak elég lenne 10,000 is!
.
Csak úgy mellékesen: egy közmunkás a havi >48,000 Ft-jával az államnak 122,000 Ft-jába kerül.
A KSH (ami nem vádolható ellenzéki befolyás alatt lévőnek!) jelenlegi adatai szerint a létminimun Magyarországon 93,000(!) Ft!
.
Ne adjon az állam segélyt, csak keveseknek, az igazán rászorulóknak!
Adjon munkát, aholy a munkavállaló termelhet többletértéket állíthat elő, ezzel növeli a GDP-t, gazdagítja az országot!
cadmagician
@dubitus: szocializmusban volt munka. állami cégeknél rengeteg. alibimunka. láthatjuk mi a következménye. node miylen értelmes munkát tud az állam adni? mellesleg akinek felelőssége van, befektetett eszközei vannak, rengeteget tanult, és maga szerzi a munkát, az azért ne annyit keressen már, mint egy betanitott munkás, meg akinek elé teszik a munkát, és érdemi felelőssége nincs...
lajospapa
@cadmagician: A mai közmunka legalább annyira alibi, mint a szocializmusban némelyik. Magyarországnak sikerült a szocializmus legvidámabb barrakját létrehozni és sikerült a kapitalizmus legsz...ját megvalósítani. Igazad van hogy egy betanított munkásnál többet keressen az aki többet TUD, BEFEKTET, stb. de a jövedelem különbségek nem mindig tükrözik a valós érték különbségeket. Hallottam olyan legendákat is , hogy az tud "befektetni" munkát szerezni aki jókor volt (van ) jó helyen. Felelőssége meg mennyi legyen pl. egy pedagógusnak vagy egy kezdő orvosnak netto 100- 200 ezerrel egy bármilyen oldali mezítlábas politikussal szemben akinek a havi jövedelme annyi mint az előzőknek az évi. Másrészt a segédmunkás is lehet becsületes ember akinek családja van esetleg szeretné gyermekét egyetemre járatni meg főképpen szeretne ÉLNI!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.