Vaskos ellentmondások feszülnek a kormány felsőoktatási kommunikációja és koncepciója között: az egyetemi képzés ingyenes lesz, de 16 szakra csak pénzért lehet majd bejutni; az átalakításokkal mindenki jól jár, de a legtöbben onnan szorulnak ki, ahol a legszívesebben tanulnának; az állam nem csökkenti a támogatást, miközben évről évre kevesebb pénzt szán erre a célra. Pedig az oktatás jó befektetés, egy forintból 13-at szül.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Nagyon átlátszóan akarják kisajátítani maguknak (kis fityiszeknek) a 16 legjobb szakot. Ha csak a gazdag szülők buta gyerekei fogják elvégezni ezeket a szakokat és teljesen kiszorítják a nagyon tehetséges de szegény gyerekeket egy olyan szakról mint jog, közgáz stb. mi lesz ezzel az országgal? Miért nem képeznek ezeken a szakokon kevesebb, de kiemelkedő képességű gyerekeket amikor az ország érdeke ezt kívánná?
Manno István
A fényképen láttatok az egyetemitanár-korú HÖO-kosokat és voltak vagy tizen!!
coni
@Manno István:" A fényképen láttatok az egyetemitanár-korú HÖO-kosokat és voltak vagy tizen!!"

Igen a középiskolásoknak meg mindnek ősz szakálla volt!

Nem kellene erőltetni ezt a butaságot, hogy a mi pénzünkön évtizedekig járnak diákjaink egyetemre, mert a törvény szerint maximum egy évet lehet halasztani, utána fizetni kell. Akinek vannak egyetemista gyerekei azok pontosan tudják. Ha valaki több diplomát szerez, doktorál stb. azt saját maga fizeti. A többi ugyanúgy hazugság.

Ajánlom Csaba György Aréna ( Inforádió ) műsort meghallgatni ha esetleg egy olyan ember véleményére is kíváncsi aki jártas a témában és ezt értelmesen artikulálni is tudja.
bundi
@Manno István: ááááá
megjött manno kandidátus úr a és egyből puffogtatja a velős okosságait.
látszik rajta hogy libáért is bekerülhet valaki a képzettek közé, mint oly sok példa is mutatja kis kormányunkban.
persze, girő , deutsh, schmitt ,... és a saját diplomája nem csípi a szemét. mert a jelek szerint, ha valaki a fidesz színeiben térdepel a vizsgáztatók előtt 5-10 évig, az nem gáz.
egyébként ha jól látom nem sokat lehetett a felsőoktatás közelében, mert akkor biztos hallott volna olyan esetekről, hogy mi van akkor ha valaki kicsúszik a képzési időből. mert ilyen is van bizony ám. vagy apuci járt helyette a to-ra. na mindegy, kikanditálták őt is jó pénzért, mert gondolom ő is ingyen tanult, a jelek szerint a magyar nyelvőrzők nagy örömére. ennyi igyekezet után már szerezhetett volna nyelvészetből is egy papírt.
vitaindítónak ennyi egyenlőre.
mariaberta
Mindez azért van, mert kell a pénz a stadionokra. Legfőbb érték, a foci.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.