Bűncselekmény hiányában elutasította az ügyészség a Bayer Zsolt ellen közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést - közölte Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész csütörtökön. Bayer Zsolt ellen a Magyar Hírlap szombati számában megjelent, a szigethalmi késeléssel kapcsolatban született írása miatt érkezett feljelentés, az ügyészség azonban azt bűncselekmény hiányában elutasította. A megbízott fővárosi főügyész közleményében emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) egy 1992-es állapította meg határozatában állapította meg azt a zsinórmértéket, amely a véleménynyilvánítás szabadságának és a közösség elleni izgatás bűntettének elhatárolására alkalmas. Az Ab-döntés alapján kialakult egy töretlen bírói gyakorlat, amely az ilyen bűncselekmények jogi megítélését mára egységessé tette - tette hozzá.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
@Kutyafüle: ... meglenne, ha meglenne:-)
halvadász
Nem kell de ügyészség. Majdcsak jól pofán vágja valamelyik keménytökű romagyerek ezt a tetvet akkor majd kussol egy darabig. oszt jónapot. :)
Csizmás Kond
...most akkor ismét a sötét oldalon vagytok ?
varirmag
Nem a késelők,a gyilkolni akarók,a rablók,a gyilkosok ellen tettek feljelentést ! Nem !
Egy cikk miatt ! Amibe leírta azt amit sokan,nagyon sokan gondolnak. Nem az kiszolgáltatott áldozatok tömege zaklatta fel őket.Nem, az áldozatokért soha nem emeltek szót !
De hogy valaki le meri írni azt ami ebben az országban folyik, az szerintük büntetést érdemel.
"Nem akarom likvidálni a cigányságot, sem egy részét, sem egyetlen cigányt. (...) Rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes cigány ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból" -
Van aki nem ezt szeretné ???
KöBüKi
@varirmag: Csakhogy vagy likvidálás,vagy rend!Ez másképp nem megy,hosszú évtizedekig próbálták.!Kádár adott nekik munkát,és kellő szigort,akkor nem szaladt el velük ennyire a ló.!
De a kutyából nem lesz szalonna,és ez régi közmondás.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.