Foglaljuk tehát jegyzőkönyvbe: Bajnai Gordon Orbán Viktort akarja alig egy év múlva legyőzni, de még baloldali riválisát sem tudta ringbe kényszeríteni. Pedig az egykori üzletembernek nem társadalmi problémákat, gazdaságpolitikát vagy külpolitikai feszültséget kellene kezelni, mindössze taktikázni. Úgy, hogy az eredményességhez szükséges első feltétel, a megfelelő hangulat az elégedetlen baloldali-liberális világ messiásvárása miatt adott volt. Gondoljunk akármit Mesterházy Attila radikálisan demagóg baloldaliságáról, a „kisembervédő" MSZP pózainak hamisságáról, el kell ismerni: a politikus 2010 óta stabilizálta a pártot, kitolta Gyurcsány Ferencet, hátrébb vonta Puch Lászlót, megőrizte a szocialisták beágyazottságát, s az ellenzékiszövetség-építésben is átvette a kezdeményezést. Szóval csupa olyasmit cselekedett, ami politikai szempontból is értékelhető. Bajnai Gordonnál erre még várni kell. Lehet, hogy már el is dőlt, ki lesz az egységes baloldal miniszterelnök-jelöltje 2014-ben?

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Az Orbán-kormány tevékenysége (2013.1.10.)

• Az Orbán-kormány azt a programot hajtja végre, amelyre a kétharmados felhatalmazást kapta - Az a bizonyos 53% (és nem 2/3-ad) őket semmire nem hatalmazta fel, mert választási programjuk nem volt.
• Új alkotmány (Az országok többsége büszke lenne, ha ilyen alkotmánya lenne). - Kötve hiszem, hogy bármelyik demokratikus ország örülne egy 4-5 ember által szerkesztett, és hétről hétre foltozgatott alkotmánynak, amiről minket természetesen nem kérdeztek meg.
• Médiatörvény. Az ellenkező híresztelések ellenére Magyarországon sajtószabadság van - igen, ezért harsogja pl. az M1 a mai napig, hogy orbán márpedig tárgyalt a diákokkal. (romkocsma, fidelitas)
• Az EU elnökségének tökéletes levezetése 2011 első felében - ahol a kokikirály azt hitte, sallereket osztogathat majd, meg is lett az eredménye a nagy pofának.
• Arányos adó, progresszív helyet - marha arányos. Akinek eddig is jutott, az tíz, sőt százezrekkel többet visz haza a 16%-nak köszönhetően, a minimálbéres meg dögöljön meg.
• A devizahitelesek megsegítése - kb. 10 ezer családból írd és mond, nyolcvan.
• A vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítése - ez minimum kötelesség volt, nem erény.
• Új választási szabályok. (Megnehezíti a választási csalásokat.) - az előzővel úgymond 2/3-ot nyertek, mégsem volt jó? Vajh, miért? A mostanival, ne köntörfalazzunk, jóval több visszaélésre lesz lehetőség, főleg a határokon túl.
• A magyar áruk védelme - ez nem újdonság, eddig is volt.
• A közszolgálati terhek csökkentése - na, ez sem tűnik fel.
• A nyugdíjak 1.6%-os emelése - ezt is emelgeti az összes kormány, mert kell a nyugdíjasok szavazat.
• Az illegálisan zsebszerződéssel földet használóktól a földek visszaszerzése - helyesbítsünk, ellopása és osztogatása a haveroknak, és aki mást mond, az hazudik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
P-Márta
@Manno István: Talán még annyit hozzáfűzök, hogy nem vagyok az okoskád... és más sem!
P-Márta
@dzurinda: A vörös iszap katasztrófához csak annyit, HOVÁ LETTEK AZOK A MILLIÁRDOK, amelyeket a MAGYAR NÉP s kis pénzűek is ADOMÁNYOZTAK az ottaniak megsegítéséhez???
Orbán gazdálkodik, garázdálkodik azzal is !! - nem kapták meg, csak kis részben az ottani rászorultak!
coni
A hozzászólásokból látom, hogy a többség tisztában van vele, hogy Orbán csak lerabolta és csődbe vitte az országot. A nagyobbik baj, hogy egy gyűlölködő országot épített ki, amit a társadalom jóval hosszabb idő alatt hever ki mint a gazdasági csődöt.

Ugyanakkor ez Heti Válaszos cikk lényege, már ha a sorok között olvasunk: a Fidesz retteg Bajnaitól. Van tippem, hogy miért... és igaza van.
bosszants
1990 óta csupa tolvaj gazember kormányoz, kivétel nincs!
Az aki ezt vagy azt a maflát védi az biztosan ingerszegény környezetben nőtt fel.
coni
@bosszants: Persze, de azért valami oka van annak, hogy nálunk mindig rosszabbul mentek a dolgok, mint szerte a világban.
Mert nálunk sokkal nyitottabbak az emberek a demagógiára és nem gondolkodnak.
Ahhoz, hogy valaki képes legyen a rossz felhozatalból jól választani, kell egy kis józan paraszti ész. Ez nálunk -látszólag- hiánycikk. És fogy!!!
marlin
Hagyjátok inkább rá, ő egy "entero", csak a bunkóbb kiadásban!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.