Állítsa meg a kormány azt a politikát, ami az ország elszegényedéséhez vezet – szólított fel Bajnai Gordon volt miniszterelnök egy Veszprémben rendezett pénteki fórumon. Mint mondta, a Fidesz az adóemelés kormánya, amely olyan egykulcsos adót vezetett be, amitől a lakosság kétharmadának a bére kevesebb lett. Eljött az ideje, hogy akár innen, Veszprémből is felszólítsuk a kormányt, hogy állítsa meg azt a politikát, ami Magyarországot elszegényíti és a gazdaságot idén is zsugorodásba taszítja – jelentette ki.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@noboza: Legtöbbször nem! Elfogadom azt amit kapok az élettől , nem kérek sokat. Azért megdolgozom. Úgy bánok az emberekkel ahogy elvárom , hogy velem bánjanak. Úgy élem az életem , hogy lehetőleg ne tapossak el senkit. Van ilyen! :-))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@dzurinda: "Elárulnád, hol olvastad tőlem, hogy MSZP-s vagyok? :)" - Nem olvastam sehol, de ha ilyet képzelsz bele a válaszomba, - szóval akkor ennek ellenére mégis?

"Tudod értelmezni az ábrákat?" - képzeld tudom. Ha nem derült volna ki az előző válaszomból.

De hogy is van az a "már januárban vagy februárban módosítani kell a költségvetést” - jövendölésed? Erre nem válaszoltál. Hogy is van ez az állításod?
(Így a sikeres Eurokötvény kibocsájtásának fényében? - Amiből még több is elkelt, mint az eredeti felajánlott mennyiség volt, úgyhogy még IMF-hitel előtörlesztésére is futotta belőle.) :)
dzurinda
@verőce21: Azt feltételeztem, hogy azt feltételezed, hogy MSZP-s vagyok :) Ha nem feltételezted ezt, akkor jól feltételezted, hiszen nem vagyok MSZP-s :)

Nem derült ki az előző válaszodból, hogy tudod értelmezni az ábrákat, mert nem láttad (vagy nem akartad észrevenni), hogy 2010 óta Magyarországon esnek a beruházások és a vállalati hitelezés, külföldön viszont ennek az ellenkezője figyelhető meg.

"De hogy is van az a "már januárban vagy februárban módosítani kell a költségvetést” - jövendölésed?"

Ezt olvasd el:
index.hu/gazdasag/2013/01/21/koltsegvetesi_kockazatok/
verőce21
@dzurinda: A beidézett cikked a - de, ha, azonban, jóllehet, mégis - kategóriába tartozó aggódások gyűjteménye. Te is ilyen "Aggódó" vagy?
(Felhagyhatsz vele, nem kért meg rá senki!) :)

Az eltelt bő két és fél év az adósság megállításával telt el, ez valóban nem a legkedvezőbb a beruházások/költekezések indításához. Egyébként a vállalati beruházások nem tartoznak közvetlenül a kormány kompetenciájába.
(Úgy gondolom, a források bővülésével már a vállalati beruházások is növekedésnek indulnak.)

De mi a véleményed a BéGé-féle "sikertörténetről", amit miniszterként, majd Miniszterelnökként alkotott?
dzurinda
@verőce21: A kockázatokra visszatérünk akkor, amikor először módosítják a költségvetést, OK? :)

"(Felhagyhatsz vele, nem kért meg rá senki!) :)"

Azt írok, amit akarok a jóizlés határain belül, tudod, szólásszabadság.

"Az eltelt bő két és fél év az adósság megállításával telt el, ez valóban nem a legkedvezőbb a beruházások/költekezések indításához. Egyébként a vállalati beruházások nem tartoznak közvetlenül a kormány kompetenciájába."

A beruházások indítását a kormánytól várnád? Azt úgy hívják, kommunizmus. A kormány dolga csak és kizárólag normális gazdasági környezet kialakítása.

A vállalati beruházások nagyban függnek a kormánytól, mert a befektetések a kiszámítható gazdasági környezetbe mennek. Az viszont Magyarországon most nincs.

"De mi a véleményed a BéGé-féle "sikertörténetről", amit miniszterként, majd Miniszterelnökként alkotott?"

Nem ismerek BéGé nevű embert, pláne olyat, aki miniszter volt, majd miniszterelnök.
verőce21
@dzurinda: "Nem ismerek BéGé nevű embert..." - tettetheted magad hülyének, ha nem esik nehezedre. :)
sport50
@dzurinda: viszont vesznek fel máshonnan 4-5%kamattal többért!!!csak ezt nem kiáltják világgá!!!szerintem ezt entero is tudja!!sokkal többet fizetünk így, csakhogy ne kelljen elszámolni amit zsebre tesznek pénzzel!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.