Akár négy-öt évet is várhat egy örökbefogadni kivánó házaspár egy újszülöttre – feltéve, hogy nem fogad örökbe roma kisgyermeket, őket ugyanis alig vállalja valaki. Ez a magyar valóság. A szakértők szerint tévhit, hogy nincs elég adoptálható gyermek, ám kevesev vannak azok, akik megfelelnek a szülők elvárásainak. Közben a kormány mind több ezközzel népszerűsíti az adoptálást. Egyben alternatívát nyújtana: a nők az abortusz helyett válasszák az örökbeadást.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Na ugye,hogy látszik kik szülik halomra és dobják el a gyerekeiket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@nemkati: Január 10-én írtam egy másik cikkhez, de itt is aktuális.
"Székely János, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke mondta: "...ötszáz éve foglalkoznak a cigányság integrálásának elősegítésével."
500 év eredmény nélkül. Tisztelet annak a kevés kivételnek, akik mindenféle integrációs szándék ellenére saját erőből kitörtek a nyomorból. A többi keményen ellenáll minden integrációnak, segítségnek, nem a segélynek, a segítségnek, és marad ahol, ahogy van. Dolgozni nem fog, főleg nem az apró falvakban, ahol egyáltalán nincs munkahely. Közmunka sincs annyi, mint kellene, de ha van is oda sem megy, mert megkapja a segélyt munka nélkül is.
Ötszáz év és temérdek pénz, mind hiába."
Mindettől függetlenül a vejem cigány, igaz ő már kivakaródzott a putrisorból, OKJ-s felsőfokú képesítése van, de elhelyezkedni nem tud. Még közmunkára sem hívják be, mert az sincs. Így azért nehéz beilleszkedni, és a többség a bűn útját választja. Ez sajnos a gyerekek felnőttkori viselkedésén is meglátszik, sőt, már gyerekkorban is. Lásd az iskolákban a különböző, diákokat, tanárokat ért atrocitásokat.
A cigány gyerek örökbefogadásával az a probléma, azon kívül, hogy a nevelőintézetbe sok beteg, szellemileg, fizikálisan visszamaradott, sérült gyerek kerül közülük, hogy senki sem szeretne állandó életveszélyben élni. Értem az életveszélyen, hogy mindegy, milyen környezetben nő fel a gyerek, előbb-utóbb nagyon sok "rokona" lesz. Ez pedig napjainkban nem életbiztosítás annak aki felnevel egy roma gyereket.
Csizmás Kond
@nemkati: Én is amellett vagyok, hogy fel kéne őket emelni...toronydaruval...a nyakuktól fogva...
..és amikor elérték az ötven méter magasságot elengedni, hogy tudjanak jól beilleszkedni.
kukac50
Munkahelyekkel lehetne Őket a felemelkedésre tanítani.Nem segéllyel.
Meg nem is tanulmány írással,mert ott fogy el a pénz és ez miatt nem történik semmi.
Csizmás Kond
@kukac50: Mindenkit tanítani kell, de ne kivételesen.
Szerintem téged sem kellett külön ilyesmire oktatni, engem se, szóval nem azon van az elakadás, hogy nincs oktatás, hanem azon hogy nem akarnak...pontosabban ők mindenáron így akarják.
Ez hozza azt a meggyőződést, hogy ha neki ez a jó akkor nekem is az a jó ami nekem tetszik...
varirmag
@nemkati: Tiszteletben tartom a meggyőződésedet ! De akkor mutasd meg másoknak hogy kell/lehet integrálni, jóútra vezetni őket. Ha neked sikerül sokan fognak követni, de ha csak duma van akkor tudomásul kell venni hogy a legjobb indulatú emberek is "önvédelemből" lassan de biztosan teljesen hátatfordítanak a cigányoknak.
kukac50
@Csizmás Kond: Ez csak a saját véleményem ha lennének munkahelyek,meg segéd munka elfogadható bérért nagyon sokan kiemelkedhetnének a szegénységből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.