Magyarország 607 millió eurót lejárat előtt fizetett vissza a 2008-ban felvett IMF-hitelből - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken Kecskeméten.

A törlesztés február 12-ig lett volna esedékes, Magyarország azt japán jenben pénteken teljesítette - mondta a miniszter. Hozzátette: mindezt az tette lehetővé, hogy "elkapkodták" Prémium Euró Magyar Államkötvényt, amelyből összesen 1,325 milliárd euró értékben értékesített az államkincstár.

A hitelből 2014. október 28-ig további 5,5 milliárd euró törlesztés van hátra.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tűzróka1939
1325 millió euró ! Ennek a baromnak nem jut eszébe,hogy néhány éven belül kamattal növelve kell visszavásárolni az Államkötvényt . 3% kamat helyet 6-9% közötti kamat felárral . nem az a lényeg mennyivel csökkent . Jól hangzó számokkal etessék a rablóbanda imádóit . Szörnyű mennyit hazudik ez a ferde szemű eszement zombi .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
Államkötvényből ?Kérhettek volna tanácsot bármelyik öregasszonytól:Lyukat lyukkal nem foltozunk .
coyote3
Jól értem, hogy ez a törlesztés 02-12-ig lett volna esedékes? :))))) Akkor nem történt semmi különös, csupán annyi, hogy két héttel elöbb fizettek egy kötelezettséget :PPPPPPPPPPP Bár a fanok biztos nem fogják fel miről is van szó és tapsolnak...
rosalinda57
Egy gazdasági miniszternek illene tisztában lenni a pénz időértékével !! Mi a bánatnak kell egy alacsony kamatú hitelt 2 héttel előbb teljesíteni ? Ennyi erővel akár a nyugdíjakat, fizetéseket is ki lehetne fizetni 2 héttel előbb -egy kicsit legalább mindenki fellélegezne !
Ha ezzel az alapvető dologgal egy gazdasági miniszter nincs tisztában - azonnal le kell, hogy mondjon. Aki nem ért a munkájához, az menjen a fenébe, de úgy, hogy előtte minden károsult részére fizesse ki azt az összeget, amelyet jogtalanul elvett tőlük.
sóher
@tűzróka1939: Orbán meg az ország leggazdagabb emberével pozól:Csányi ? tudja hogyan kell a milliárdokat eltüntetni átláthatatlanul .
bakegya
@bundi: most éppen a telefonadó miatt indul eljárás!-arról mi okból nem lafatyol nekünk amikor mi a lakósság fizetjük neki a habokra minden szolgáltatás nélkül.A 27%-os ár fájáról már ne is beszéljünk.Az egykulcsot meg szorítják a szegények kárára.
"díj-vagy adó"a szemét jogászjátszma és ebbe nem lehet bebuktatni,csak az adófizetni kényszerítetteket.
.Hiteltelenek!
tűzróka1939
@sóher: Csodálkozol rajta ? Egy hajléktalanhoz csak nem dörzsölődik :) . Csányi úgy megvezeti ezt a hülyét,hogy míg él el nem felejti . A másik nagy tanácsadója Demján már kihátrált mögüle . Szemébe megmondta nem csak a tanácsok rosszabbik felét hajtsa végre hanem azt is mely az ország gazdasági javára válhat . Azt nagyon tetszett mikor beolvasott neki . A vezírürü csak bégetett : Sanyikám így Sanyikám úgy :) Besűlt a talpasparaszt :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.