A Tárki Társadalomkutatási Intézet havi rendszeres pártpreferencia-kutatása szerint kis mozgás látszik a baloldali pártok szavazótáborai körül: mérsékelt növekedés látható az MSZP, miközben csökkenés...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@verőce21: Csak annak, aki sosem próbálta. Nem nagy kunszt két-három (négy) arccal élni.

De mivel a téma a feltett kérdésemre (hogyan szereznének ennyi támogatót ezek után?) való válaszadás érezhető nehézsége miatt láthatóan inkább a személyeskedés irányába terelődik, egyszerűbbnek érzem, ha lezárom ezt a már egyébként is a hamvába hullás felé tartó beszélgetést.

A pincéreket pedig tiszteld, mert rossz dolog a kávéhab alól köpetet kortyolgatni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
overdose1
Ki mondta ja a fideszes seggpöttyök? MNO? HIR TV? ECHO TV? ez min fideszes hazugság!
coni
Van egy hatalmas kiábrándult, bizonytalan tömeg amelyik jó szívvel már egyik korrupt pártra sem szavazna, ezért azt várja, hogy Bajnai végre pártot alapítson, hogy legyen hova szavazniuk. Minimum 15 hónap van még a választásokig, Bajnainak van ideje, hogy pártot alapítson és ismertté tegye a programját.
A közvélemény kutatások szerint ez a bizonytalan tömeg hatalmas, és ez fogja eldönteni a választásokat.
verőce21
Az emberek 33%-a szeret benneteket, akár jót cselekszetek, akár rosszat. 33 százalékukat egyáltalán nem érdeklitek.
A feladat az, hogy ne törődjetek azzal a 33 százalékkal, akik úgysem fognak szeretni, meg kell győzni a köztes 33 %-ot, hogy ők is csatlakozzanak ahhoz az egyharmadhoz akik szeretnek benneteket. Ez a lényeg.
Ez a Fidesz újabb győzelmének a záloga is!
overdose1
Szegény seggek minden szavuk hazugság most is azon működnek hogy tudjanak a választásnál csalni ? fújj mocskos egy banda(fidesz)
verőce21
@Horizont: Nem leszel frusztrált, ha Te is belátod ezt az alapigazságot. :)
verőce21
@Horizont: Csak azt nem veszed figyelembe, hogy a Fidesz "máris" 33%-on áll! Ehhez "csak" 16-20-at kell még gyűjteni és máris kormányalakító. Amíg Bajnai még/már a nullán áll. Innen kellene legalább ötven százalékra növekedni. :)

("Ki bírja tovább?" - Gyerekkoromban kutyákkal foglalkoztam. Én bírom állni a tekintetét mindenkinek.)
miazavalami
Ezzel a hírrel minden héten találkozom mióta itt vagyok! Ha mindig igaz lenne akkor már - 100% - on állnának. A fidesz pedig 200- on. Vajon kiket kérdeznek, mert engem nem!
Nem babás! Marhaság az egész!
Dr. Felipe
@verőce21: Arról még nem hallottál hogy most már hetente kétszer emeli a MOL az üzemanyag árát? Arról még nem hallottál hogy a kurmány stadion hegyeket épít sok sok milliárdért? Arról még nem hallottál hogy már 500 ezer ember disszidált az országból? Sokkal több mint 1956 ban. Arról még nem hallottál hogy már 300 ft az euró? Arról még nem hallottál hogy emelkedik a munkanélküliség és zsugorodik a gazdaság? Ha hallottál akkor nem tudom milyen fideSS győzelemről álmodozol te itt. Az a fideSS győzelem csak a tündérmeséitekben létezik melyben kusza szem kábít benneteket de az nem a valóság. Jó álmodozást.
A Tündik bündije
@miazavalami: Valahogy így. Minden héten kétszer elmondják, mennyire gyöngül.
A Tündik bündije
@verőce21: Felhívnám a figyelmedet arra, hogy a fidesz 2/3-ból lett mostanra 30%-os, nem fordítva. Plusz 16-20%? A büdös életben sem, maximum mínuszban.
miazavalami
@A Tündik bündije: Miért van nekem olyan érzésem hogy az ellenkezője az igaz? Azért mert amit a kormány ennyire belénk akar sulykolni az csak hazugság lehet. Az igazat nemes egyszerűséggel elhallgatják , vagy nyakatekert módon tálalják , úgy hogy maguk se tudják mit beszélnek.
verőce21
@Dr. Felipe: De mindenről hallottam amit írogatsz!

Az eredményt pedig majd másfél év múlva kielemezzük. (Addig is figyelmedbe ajánlom a 19:02-es bejegyzésem.)
A Tündik bündije
@miazavalami: Vikit állandó jelleggel le kell nyugtatni a rózsaszín részletekkel, különben megint 1-2 irodaberendezés bánja, mint 2002-ben, mikor bukott, mint az ólajtó. Ő állandóan csodát lát és érez, saját maga pedig a felcsúti szent. A szívén viseli az ország sorsát mint azt látod a másik cikkben is, 2014 hiszen tavaszára tele eleszünk vadonatúj stadionokkal meg közterekkel, éppen csak egy k.rva munkahelyet nósem teremtenek mellé.
A Tündik bündije
@miazavalami: Rosszalkodik a gépem az állandó töltögetéssel, leírom újra:
Vikit állandó jelleggel le kell nyugtatni a rózsaszín részletekkel, különben megint 1-2 irodaberendezés bánja, mint 2002-ben, mikor bukott, mint az ólajtó. Ő állandóan csodát lát és érez, saját maga pedig a felcsúti szent. A szívén viseli az ország sorsát mint azt látod a másik cikkben is, hiszen 2014 tavaszára tele leszünk vadonatúj stadionokkal meg közterekkel, éppen csak egy k.rva munkahelyet nem teremtenek mellé.
Dr. Felipe
@verőce21: Hát az a helyzet hogy nem a százalékok fognak szavazni hanem az emberek és abban biztos lehetsz hogy többet már nem tudja átverni a magyar népet ez a félázsiai banda.
A százalékokkal való játszadozás a fideSS sajátja, ennek legnagyobb mestere koser alajos mr20% elvtárs.
miazavalami
@A Tündik bündije: De nem látod a lényeget!!! A stadionokban a közmunkások fognak golfozni... :-)
verőce21
@A Tündik bündije: Az a baj a következtetéseiddel, hogy csak ezen a blogon igaz amit írsz. :(
A Tündik bündije
@verőce21: Téves következtetés, hogy 2/3-ból lettek 30 százalékosak?
Majd ha visszajöttél a Holdról, beszélgetünk...
A Tündik bündije
@miazavalami: Gondolom, nekik is kijár majd a pályán egy csapatnyi vállas TEK-es fiú, nehogy lerohanják őket az éhező politikusok...
miazavalami
@A Tündik bündije: Nem éheznének! lelegelnék a pályát! Tiszta haszon , nem kell közmunkást alkalmazni fűnyírásra!
verőce21
@A Tündik bündije: Én is erről írtam Bünd(t)ike, (19:02) ha jól értelmezted volna a beírásomat! :)
A Tündik bündije
@verőce21: Sehogy sem értelmeztem, mert nem olvastam.
Plusz 20%-ot pedig maximum a turulvezér vérnyomása fog nőni, nem a narancsbrigád támogatottsága. Blogtól függetlenül.
verőce21
@A Tündik bündije: Akkor mire válaszoltál, ha nem olvastad? :)

(Vagy csak úgy, belendültél? - "Blogtól függetlenül.") :)
A Tündik bündije
@verőce21: 20:14-es például. Illene emlékezni, mit írtál háromnegyed órája.
verőce21
@A Tündik bündije: "Illik is", hidd el. :)

Olyan hihetetlennek tartanád az ingadozó 1/3-ad felének a szavazatát megszerezni még, a biztos 1/3-ad mellé?
A Tündik bündije
@verőce21: Ez olyan rózsaszín takonyba burkolt nedves vágyálom a fideszben, amit még ők sem mernek kimondani, annyira demagóg. Mégpedig azért, mert azonnal jönne a kérdés, hogy: mivel?
verőce21
@A Tündik bündije: Mivel szüksége van rá!

(Azért diplomatikusabbnak gondoltalak ügyvéd létedre. Mert ez tényleg csak olyan „pincérlány” szint amit itt a blogon hozol magadról.) :)
kukac50
A Fideszé meg még jobban! félre tájékoztatják az embereket.
A Tündik bündije
Az EU talán legnagyobb recessziójával, a röhejes közmunkás-bérekkel, az üresen kongó, milliárdos stadionokkal, a kisemmizett földekkel, a külföldre menekültek százezreivel, vagy a rokkantak semmibe vételével? Mivel? Rövid lista volt, éppen csak megkaparta a felszínt, de már nem nagyon van kedvem írni. Ugyanis az "emútnyócév" már igen kevés lesz...
A Tündik bündije
@verőce21: Akkor vagyok diplomatikus ha kell. Ugye ezt eldönthetem?
verőce21
@A Tündik bündije: Általában azért nehéz kibújni az embernek a bőréből. :)
A Tündik bündije
@verőce21: Csak annak, aki sosem próbálta. Nem nagy kunszt két-három (négy) arccal élni.

De mivel a téma a feltett kérdésemre (hogyan szereznének ennyi támogatót ezek után?) való válaszadás érezhető nehézsége miatt láthatóan inkább a személyeskedés irányába terelődik, egyszerűbbnek érzem, ha lezárom ezt a már egyébként is a hamvába hullás felé tartó beszélgetést.

A pincéreket pedig tiszteld, mert rossz dolog a kávéhab alól köpetet kortyolgatni...
verőce21
@A Tündik bündije: Egyelőre Te nem válaszoltál a kérdésemre, "Olyan hihetetlennek tartanád az ingadozó 1/3-ad felének a szavazatát megszerezni még, a biztos 1/3-ad mellé?" - inkább elkezdted az oldalazást a téma elől. :(

(Lehet, hogy három-négy arcúnak képzelged magad, de amiket itt a blogon mutatsz, inkább közönségesség. pl. ez a kávéhab... is.) :(
sasi1115
@A Tündik bündije: Teljesen diplomatikus voltál. Leírtad a véleményedet és alátámasztottad. Valóban csökkent a 2/3-ad, és ez a 30 körüli százalék csak csökkenést jelent. Szóval igazat írtál. A narancsbrigádot finoman fikáztad, de ez bárkitől elfogadható így ilyen formában.
Ha pincérlány lennél, az sem lenne gáz.
Nem hazugoztad le a másikat, mint ahogy veled tették, és nem nézted le a másikat.
Szerencsére ezért is csökken a 2/3-ad, mert a vitya-fanok féle lenéző magatartást is egyre nehezebben viseli a nép.
De szerencsére a stratégiailag fontos Mol egyből megint emelte a benzin árát, ha már emelhet. Oligarcháék meg dörzsölik a markukat. Biztos ezt akarja a 2/3-ad...
A Tündik bündije
@verőce21: Na még gyorsan:
hihetetlen, mivel leírtam, hogy nincs mivel meggyőzni őket, mert nincs eredmény (21:14) csak rombolás és dilettáns vezetés. Pont.
A blogon meg olyan vagyok, amilyen, a kávéhab meg komoly.
A Tündik bündije
@sasi1115: Köszönöm.
Tudod, elég fárasztó, amikor úgy kell beszélni valakivel, mint egy hatévessel, mert képtelen bármiből is kiolvasni a lényeget, és mindent szóról szóra nyomatékosítani kell.
verőce21
@A Tündik bündije: Azért én szinte biztos vagyok a további egyharmad felében! És ez elég is lesz a győzelemhez.

(Szerencsére nem szoktam sehol kávézni, sőt még levest sem eszem. De ha ez részedről komoly(volt) és gyakorlat, elég lesújtó önvallomás Rólad.) :(
lbs
Az a szerencse, hogy (li)Bajnai idejekorán kezdte a handabandázást.
A tények szögesen mást mutatnak és az idő múlásával mást is fog mutatni, amit ez a félbefűrészelt libatolvaj handrikol.

Első sikerélményét máris elkönyvelheti az SZDSZ utódpárt gyanús LMP-t sikerült ketté szakítani - egyelőre. (Lehet hogy még később tovább fog repedezni...)
Ehhez csak gratulálni lehet neki.

Az általa vezetett mozgalom és a többi libsi párt működése hasonlít ahhoz, amikor a vízfelszínen úszó olajszennyeződésre perlit őrlemény szórnak.
Az összeszedi az olajszennyeződést, utána az elegyet lehalásszák és a veszélyes-hulladék tárolóba szállítják...
A Tündik bündije
@verőce21: Ahogy akkoriban mondtuk egymás közt lányok, bunkóknak bármit. Beszólogatók, fenéktapizók, nagyképű csicskáztatók... volt választék. Nem sajnáltam őket, és nem bántam meg. És jól esett.
verőce21
@A Tündik bündije: Azok meg is érdemelték nyilván. (Ha jól mérted fel a helyzetet mindig.) :)
A Tündik bündije
@verőce21: Nem is a csendesen kávézgató párokkal meg diákokkal csináltuk... vagy azt hitted, ez általános volt?
verőce21
@A Tündik bündije: Lehetett (volna) általános is. :)

De miért céloztad akkor nekem ezt a "pincérlánycsínyt". Semmi köze nem volt a "beszélgetésünkhöz". Imponálni akartál, vagy megfélemlíteni? :)
A Tündik bündije
@verőce21: Mert meglehetősen pejoratívnak éreztem a 21:12-t, amiből azt a következtetést vontam le, hogy általánosságban lenézed azokat, akik másokat szolgálnak ki. Úgyhogy csupán megjegyeztem, hogy nem jó azzal fölényeskedni, akitől az ételed-italod kapod.
verőce21
@A Tündik bündije: A fölényeskedést félreértetted, nem a formám(mert akkor mint "bunkó" kaptam volna).

De visszatérve az eredetihez én nem látok egyelőre olyan erőt ami le tudná váltani ezt a rezsimet. Amíg ilyen széttagolt az ellenzék... :)
A Tündik bündije
@verőce21: Ami az általad említett közönségességet illeti...
Nem tudom, a társadalomnak melyik szeletét ismered, de a jól táplált és jól öltözött rétegen kívül bizony van más is. Van diplomatikusan vitázó réteg, akik egy cigi és egy kávé mellett beszélik meg a napi gondjaikat, és ahol az a legnagyobb gond, hogy most telik-e egy nyaralásra Korfun, vagy nem. Én viszont nagyon szegény családból származom. Ha annyiszor kaptam volna mondjuk 100 forintot, ahányszor azt hallottam, hogy "nincs", mostanra talán már magánrepülőt vehettem volna belőle. Édesapám szó szerint a munkába halt bele, súlyos szívbetegen végzett nehéz fizikai munkát plusz 35 fokban, csak hogy legyen mit az asztalra tenni, aztán egyik este már csak a halálhíre ért haza... nem tudom, tudod-e, milyen napokig pirítóson élni, és nyári cipőben menni iskolába bokáig érő hóban, de én igen.
Mondhatod, hogy ma már nincs ilyen gondom, és szerencsére tényleg nincs. De amikor a zsebpiszokból kivakaródzott, dilettáns senkiháziaktól hallom, hogy ez a politika sikertörténet, meg egész Európa a hátunkat nézi, akkor a kisember haragja szólal meg belőlem, aki ma is ugyanúgy kínlódik, ahogy mi annak idején, és csak annyit tud mondani, hogy anyádat. Amikor a hivatásomat végzem, nem lehetek közönséges, de itt kiadom magamból a gőzt, akár akarva, akár akaratlan.
Most viszont megyek vissza dolgozni, mert sok papírmunkám van még.
A Tündik bündije
@verőce21: Mármint nem neked "anyádat", hanem nekik...
entero
@verőce21: Eddig is az USA támogatta, de még ez is kevés lesz neki ahhoz, hogy akár csak meg is szorítsa a Fideszt. Persze, jó volna ha újra kiszolgálná azokat az érdekeket, akiket a szocik eddig is kiszolgáltak, de remélhetőleg Orbán erőfeszítései ez ellen eredményes lesz. Az emberek ebbe nem látnak bele, csak annyi jut el a tudatukig, hogy nem sokat csökkent a rezsijük. Bajnai alatt majd meg is duplázódik.
overdose1
Nem kell elhinni mindent a 10 %-ék csökk csak kamu mellette 26 féle adóval 100xan behozza , a hirek 90%-a hazugság ennyi!
verőce21
@entero: Igen, úgy látom én is, hogy akik itt legjobban csaholnak, ugyanilyen körülmények között éltek a ballibsi kormányok alatt is, csak hát olyan jólesik nekik mindig szidni valakit a saját élhetetlenségük miatt. :)

Bajnait menedzselni pedig kidobott pénz.
verőce21
@A Tündik bündije: (00:39) Ezért maradtál fenn ennyi ideig, hogy ezt megírd nekem? :)
amaramaistanna
Nos,nem csodálom,egyrészt az államilag finanszírozott lejáratókampány miatt,másrészt a ez a közvéleménykutatás nem szignifikáns eredményekből von le olyan következtetést,amelyek nem minden esetben felelnek meg a reális megközelítésnek.Harmadrészt az elmúlt ősszel volt egy téves adatközlés,s ha azt vesszük alapul akkor nincs itt semmiféle csökkenés,csak stagnálás.Bajnai Gordont támogatni,nem kidobott pénz,hanem a biztos jövőbe való befektetés.Lehet kígyót -békát kiabálni a 2014-re,mindezt félelemből teszi Orbánék.Ritkán látni ekkora erkölcstelenséget,hogy az állampolgárok pénzés csinálnak Orbánék lejárató kampányokat.Orbánék inkább kezdjék el az elszámolást tetteikről.PL:Kaya Ibrahim,s az ehhez köthető cégalapítások és megszüntetések.Az első és 2. kormányzatban elkövetett bűnök.Volna miért verdesni a mellüket.Ahogy egy találó közmondás mondja:Előbb vedd észre saját szemedben a gerendát,s utána más szemében a szálkát.Jó munkát a fityisznek,holtig nem végeznek vele.
amaramaistanna
@verőce21: Persze,azt hiszed,ha így kijelented,akkor már igaz is.Nem hinném.A tény ,nem attól tény,hogy valaki csak úgy elmondja a véleményét,sajnos még csak azt sem támasztod alá.
verőce21
@amaramaistanna: A (19:02)-ben az indoklással kezdtem mint alapigazsággal a témához való hozzászólásom.(Ha visszaolvasnál.) :)
dzurinda
@entero: "Eddig is az USA támogatta, de még ez is kevés lesz neki ahhoz, hogy akár csak meg is szorítsa a Fideszt."

Az USA támogatása nem igaz, egyébként egyetértek, egyre valószínűbb, hogy kevés lesz az Együtt 2014 a kormányalapításhoz. Viszont az is egyre inkább valószínű, hogy a Fidesznek sem lesz többsége, kíváncsi leszek, hogy kivel borulnak majd össze. Ne feledjük, hogy a bizonytalanok tábora nőtt a legjobban 2010 óta, kérdés, hogy ők elmennek-e egyáltalán szavazni, s ha igen, akkor ki tudja őket megnyerni.

"Persze, jó volna ha újra kiszolgálná azokat az érdekeket, akiket a szocik eddig is kiszolgáltak, de remélhetőleg Orbán erőfeszítései ez ellen eredményes lesz."

Milyen érdekeket? Remélem nem egy zsidózást olvashatok most tőled, nagy csalódás lenne ez nekem a személyeddel kapcsolatban :(

"Az emberek ebbe nem látnak bele, csak annyi jut el a tudatukig, hogy nem sokat csökkent a rezsijük."

Nem igaz, az emberek tudatáig annyi jut el, hogy csökkent 2010 óta a versenyszférában a munkahelyek száma, recesszió van, értelmetlenül "szabadságharcolunk" ki tudja, ki ellen, csökken a reálbér, egyre nehezebb a helyzet, és semmi nem mutat afelé, hogy jobb lesz. Nyilván az ember tehet és tesz is a saját sorsának jobbításáért, de egyre többen ezt külföldön teszik. Sok embernek a rossz MSZP-kormányzás (a Bajnai-kormányt azt vegyük ki ebből, az a kormány megtette azt, amit meg kellett tenni az adott helyzetben) után a FIDESZ-kormány egy amolyan "utolsó esélyt" jelentett volna, hogy elindul egy korrupciómentes, normális kormányzás, aztán jött a keserű ébredés: a kormány bebizonyította, hogy alul lehet múlni Gyurcsányt...

"Bajnai alatt majd meg is duplázódik."

Semmi nem támasztja alá ezt az állításodat, ezért engedd meg, hogy azt mondjam, hogy ez csak egy idevetett mondat, semmi valóságalapja nincsen.
coni
Lehet, hogy sokan nem látják át, de itt nem az a tét, hogy egy jó döntéssel/választással hamarosan itt lesz a kánaán.
Itt a tét az, ha nem csavarják ki időben a hatalmat ezeknek az eszelősöknek a kezéből, bekormányozzák az országot a szakadékba.
Már most rengeteg létfontosságú dolog nem, vagy alig működik, csak éppen nem annak a sok millió embernek a hangját halljuk akik nyomorognak, hanem a fidesz éra szűk kedvezményezett rétege üvöltözik, minden más hangot elnyomva.
Sajnos Bajnai is csendben mondja, de az igazat. Nagy baj lesz ha az emberek nem térnek észhez, időben.
verőce21
@A Tündik bündije: Hát persze, értettem én az üzenetet is Bünd(t)ike, "...egy kávé mellett…" :)

(Я к Вам пишу чего же боле?...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.