A kormány magas kamatokat fizet az állampapírokért, így egyre több magyar hitelez az államnak. Most azt tervezik, hogy lekötött betéteket is el lehessen helyezni az államnál. Saját cégének, a Postának, így konkurenciát teremthet a kormány, és a bankoknak is újabb nehézséget okoz.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@nemkati: Igen, előbb a lakosság bizalmát kellene visszaszerezni.
coni
@nemkati: 01.31.10.11.

Pontosan, ha ebben az országban jogbiztonság lenne, nagyon sok pénzt nem vittek volna az emberek külföldre, kis vagy 0% kamatra. Ez egyértelműen a kormány hibája, nemcsak a befektetők, de az állampolgárok bizalmát is elvesztette. A kis embereknek főleg kockázat bizonytalan helyen tartani a pénzüket.
Zsoel
Ez milyen hülyeség már... Mi magunk alkotjuk az államot.
nemkati
@Zsoel: Mi alkotjuk? Szerintem napkirályunk (vagy Bossuet abbénk?) azt vallja: L’état c'est Moi - ,vagyis az állam én vagyok. Legalábbis így uralkodik.

És átformálja az államot, tudatosan, vagy ostobán. Egyre kevesebben vagyunk (köszönhetően az elvándorlóknak, akikitthon nem jutnak 1-ről a 2-re), egyre nehezebben és rosszkedvűbben élünk. Nem csak lesi a pénzünket, el is veszi. Nem elkéri, nem ellopja, hanem elrabolja.
SwordFish
Lesse az offshore-ba kimenekített vagyonokat, együttműködve az amerikai adóhivatallal!

Ja, ahhoz ész is kellene - inkább a hazai pénzekkel hazardíroznak!
Dr. Felipe
Oszt ha jön az államcsőd akkor mi lesz? Lőttek a magas hozamú kamatnak és a betétnek is. Ki az a marha aki hitelez ezeknek a piros pöttyös idiótáknak. Egy zsugorodó, csődközeli gazdaságban igérgethet ez a fajankó magas kamatot akinek van esze nem vesz államkötvényt mert elúszik a pénze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.