Nem kapták meg határidőre a fizetésüket a pedagógusok. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ levélben magyarázkodik.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Valahol a szívem mélyén sajnálom a tanárokat, a többi a versenyszférában dolgozó fizetést késve, vagy egyáltalán nem kapó dogozókkal együtt.
De!
Sikerült az államosítás, és minden működik, legalábbis Rózsika szerint. Kivéve, ami nem! Ebből van több.
Hiányos az adatbázis, iskolából rekvirált berendezés, a tanárok a meg nem kapott fizetésükből vegyenek krétát, hosszú lenne a sor, ha mindent ideírnék.
Így néz ki egy sikertörténet FID€$$ tálalásban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
IQrájderöcsém
@Tekla: Sajnos először a szülőt kellene nevelő otthonba dugni, mert legtöbb esetben onnan indulnak a problémák.
A tanár nem fegyelmezhet, mert a szülő kikéri magának, esetleg bepanaszolja, feljelenti. Olyan ügyekért cirkuszolnak, hogy azt álmomban nem gondoltam volna!
Sajnos iskolás korba lépett az első "megélhetési szülés" sorozat. És ez csak rosszabb lesz.
bundi
@verőce21: miért eddig hány fizetést kaptak meg időben a klebelsberg központtól.
ha így nézzük, akkor azt is lehetne mondani, hogy eddig soha sem fizettek időben.
és ha ilyen az indulás (rekvirálások, fizetések csúszása, szervezési gondok. beszerzési problémák) milyen lesz a folytatás?
tudod, ha elfogy a pénz, félév közepén:
"Pokorni Zoltán szerint a szervezet 407 milliárdos jövő évi költségvetése és a pedagógusok előreláthatólag 570 milliárd forintra tervezett 2013-as bérkifizetése között "lyuk van", még azzal is számolva, hogy az egyházi és alapítványi fenntartású iskolák tanárainak bérét nem a KIK-en keresztül fizetik ki. Mint közölte, az ellátandó feladat jóval többnek tűnik, mint amennyire pénz van. "
mert tudod azóta legalább ezer tanfelügyelő is előkerült a cilinderből, és ha a tanárok bérére sem elég a pénz, honnan fizetik a közont munkatársait?
forrás:
hvg.hu/itthon/20121009_Pokorni_lyuk_van_a_Klebelsbergprogram_bud
és tudod az utolsó sora az aranybetűs igazság:
"Képviselői kérdésekre elmondta: az iskolák nem maradhatnak teljesen pénz nélkül, az igazgatónál kell lennie ellátmánynak, amivel a sürgős beszerzéseket végrehajtják. Ígéretet tett arra is, hogy a januári pedagógus bérkifizetésben nem lesz fennakadás."
és ha lehet válaszolj, mert unalmas ez a monológ
@Tekla: te meg menj békemenetelni, ha annyira együgyű vagy, hogy nem veszed észre, a gyerekeid, unokáid jövőjének a tönkretételéhez statisztálsz.
Bástya Elvtárs
Van aki még a decemberit sem! Pl.: óraadók!!!
vukanyo
Ne háborogjatok! A kétharmad erre szavazott és jelenleg is a többség a fideszt támogatja.
kkalman
@Tekla:
Az, hogy a versenyszférában nem tesznek eleget a munkáltatók a 39/2010. (II. 26.) Kormány rendeletnek, az a pofátlanság részükről a munkavállalóval szemben.
Arról meg nincs tudomásom, hogy a pedagógusok kacsalábon forgó palotákban laknának, vagy a Bahamákon, esetleg más egzotikus helyen nyaralnának.
De...!
Igaz, kicsit régebben történt, a gyerekeim még sulisok voltak, bementem az iskolába, ahol a gyerek a k..va anyjába küldte a tanárt, mert egyest mert neki adni. És ez csak a finomabb eset volt, azok közül, amiket más alkalommal a tanárok is meséltek, meg nekem is volt alkalmam tapasztalni.
Én egyáltalán nem irigylem őket, hiszen nincs igazán fegyelmezési lehetőségük a neveletlen, tapló kölykökkel szemben.
Kirúgni nem lehet a renitens gyereket, a tankötelezettség miatt, legfeljebb áthelyezni egy másik iskolába, ha van hová, mert a falusi iskolákban ez sem egyszerű a tömegközlekedés nem kielégítő volta miatt.
Az osztályfőnöki, igazgatói intőkkel, rovókkal is csínján kell bánni, mert Kolompár Rómeó apja a szűk családdal bemegy az iskolába, és rendet rak.
Csak javasolni tudom Neked és mindenkinek, aki irigy a tanárokra, cseréljen velük csak egy hónapra. Utána lehet kritizálni őket, meg irigykedni rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.