Véget ért az EU-csúcs, és megszületett a megállapodás az Európai Unió költségvetéséről, és azon belül a fejlesztési támogatások sorsáról is. A magyar kormányfő ünnepel, és azt mondja, végül jól jártunk. Valóban így van-e? - teszi fel a kérdést a Haza és Haladás blogon dr. Heil Péter.

Orbán Viktor szerint „soha ennyi pénz "koponyánként számolva" még nem érkezett Magyarországra” az előző ciklusban egy főre, hét év alatt minden magyar 660 ezer forint támogatást kapott a brüsszeli közösből. Most pedig 712 ezret fog. Hat tömött vasúti vagonnak megfelelő 20 ezer forintos bankó gördülne be a határon – már ha nem élnénk rég az elektronikus pénzforgalom korszakában. És sorolja a statisztikákat, hogy mi mindenben állunk a sor elején, és miben lesz jobb ezentúl nekünk, mint az elmúlt nyolc hét évben.

Tavaly novemberben, amikor az Unió legfelsőbb vezetői először próbáltak megállapodni meglehetősen pesszimista bejegyzést írtam, és levezettem, hogy miért gondolom: Magyarország rosszul fog járni a 2014-2020-as EU költségvetéssel. Amit akkor írtam, most is fenntartom. A tegnapi EU-csúcs számszerű eredménye majdnem pontosan annyi, mint amit novemberben sejteni lehetett.

Na, de akkor most ki nem mond igazat – kérdi a Tisztelt Olvasó, és tényeket szeretne. Íme, ítéljenek Önök. Akinek pedig van kedve, vegyen elő egy számológépet, vagy az Excelt, és nyugodtan ellenőrizzen.

A számtan a Haza és Haladás blogon folytatódik >>>

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.