A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nem tudott a hallgatói szerződés elemeinek tervezett, alaptörvényben történő rögzítéséről, továbbra is elutasítja a "kényszeren alapuló röghöz kötést" és kéri a felsőoktatást érintő cikkelyek visszavonását.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
index.hu/belfold/2013/02/10/balog_a_hook_tudott_a_roghoz_kotesrol/
na most akkor ki hazudik?
mondjuk azért példát említhetnének:
"Balog konkrét példa említése nélkül megismételte, hogy számos más országban is szerződésben rögzítik, hogy a diákok a diploma után ne vállalhassanak külföldön munkát."
mert ahogy elnézem még az mno is csak fehérorosz példát tudott felhozni igazából.
mno.hu/belfold/egyre-terjed-europaban-a-roghoz-kotes-1125918
de ahogy elnézem még ők sem húzzák ennyire le a fiatal diplomásokat mint orbánék:
eduline.hu/erettsegi_felveteli/2012/7/3/Ez_lett_volna_Europa_legszigorubb_hallgatoi_HRIBKV
például:
"Igaz, a szabályok még ott is jóval puhábbak. A magyarországi hallgatói szerződéssel ellentétben – amellyel az állam semmilyen garanciát nem vállal arra, hogy a pályakezdők el is tudnak majd helyezkedni a végzettségükkel, itthon ledolgozandó időt azonban előír – Fehéroroszországban maga az állam „közvetíti ki” a végzetteket.

Kiskapuk persze vannak, ráadásul a friss diplomásoknak mindössze két évet kell országhatárokon belül eltölteni. Összehasonlításként: a magyar hallgatói szerződésekben az állt volna, hogy a diplomázást követő húsz évben a képzési idő kétszeresét kell magyarországi munkahelyen ledolgozni, ez legalább hat, legfeljebb tizenkét év."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.