Magyarország továbbra is kiemelkedően teljesít az adósság elleni harcban, 2010 második negyedévéhez képest 6,4 százalékponttal mérsékelte GDP-arányos adósságrátáját - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn. A tárca közleménye szerint erre a szocialista kormányok soha nem voltak képesek. Az eddig megjelent adatok alapján 2011 negyedik negyedévéhez viszonyítva öt országnak sikerült mérsékelnie adósságrátáját, Magyarország mellett Görögországnak, Svédországnak, Lettországnak és Lengyelországnak. Az Orbán-kormány a szocialista kormányoktól örökölt 85,3 százalékról csökkentette a GDP 79 százalékára az államadósságot - húzta alá az NGM. A Magyar Nemzeti Bank hétfőn tette közzé, hogy az államháztartás bruttó adóssága 22 373 milliárd forint, a GDP 79 százaléka volt 2012 végén.

Forrás: metropol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
mi mást mondhatnának???itt minden szép,és jó,csak akkor miért azt érezzük,hogy ennél rosszabb még nem volt??
verőce21
@Pisti271: Ezen van a hangsúly! - "...a hitelért cserébe mindenbe beleszólhatnak" - Na nem azért, mint sokan gondolják, hogy "mert úgy nem tudnak szabadon lopni" , hanem olyan szociális megszorításokat kell a hitelért bevezetni, ami népellenes cselekedet.

A hitelfelvétel (egyik) feltétele valóban a 13. havi nyugdíj megvonása volt, a "megadása" most novemberben kétféle módon lehetséges mégis: 1.) vagy visszafizetjük nekik addigra(ez a valószínűbb), 2.) vagy valamilyen "Erzsébet-utalvány" , vagy más formában kapják a nyugdíjasok nem a teljes összeget (ez a takarékosabb megoldás).

"Miért nem törölteti el most a bankadót az IMF, ha ez a szándéka?" - mert nincs ráhatása. Ilyen kitétel nem volt az eredeti szerződésben, és ezt az adófajtát még nem is ismerték akkor.(Csípi is a szemüket erősen, a követésre ösztönző példa más országokban is.) :)
coni
Az IMF hitel egyetlen feltétele a költségvetési egyensúly. A jelenlegi kormány éppen azt akarja megakadályozni az IMF és az olcsó hitel kitessékelésével, hogy ne lássunk tisztán.

Nem véletlen, hogy mindenkit megdöbbentet a GDP 4. negyedévi adata. Mert folyamatában nem stimmelnek a számok.

Számok helyett ilyeneket tudunk csak az államháztartásról, hogy szárnyalunk, tündér mese de a számok talaján katasztrófa. Valóban ezt az IMF nem venné be.
verőce21
@bundi: (02:56) Játék a számokkal minden sajtóközlemény az államadóssággal kapcsolatban! Az írástudatlan számára is világos lehet, hogy ahol nem növekszik a gazdaság és a foglalkoztatottság, ott csak nőhet az államadósság. :)

A hangsúly, mint írtam az adósság szerkezetének átalakításában lényeges! A rossz hitelektől szabadulni szükséges, mert kényszerpályára kötelez (és bármikor egyösszegben visszakérhető), míg a kötvények nem köteleznek semmire, ha a kamatait fizetni tudod.

És még egy: a beidézgetett linkjeid csak az én álláspontomat erősítik meg az IMF hitellel szemben. Mert nem az értelmét akartam megváltoztatni, csak kiemelni a hazugságot, ami az "olcsó" IMF/EU hitelek mítoszát lengi körül. Mert egyáltalán nem igaz az olcsóságuk az 5-6%-os kamattal, mint ahogy az sem, hogy "százmilliárdokkal fizetünk többet havonta, mivel nem az IMF-től veszünk fel hitelt". Még jó, hogy nem, mert a szabad piacon 4,2%-ért tudunk kötvényt kibocsájtani bármikor a jövőben (is)! És micsoda különbség a konstrukciókban! :)

(Nem beszélve arról az apróságról, hogy nem kell a dupláját-tripláját felvennünk, mint amennyire szükségünk van. Persze értem - legalábbis - én, hogy a bankoknak az a célja, hogy nehogy ki tudjon mászni a kuncsaft a hitelből sohasem.) :)
Mint az egyszeri gyermekorvos esete, hogyan lehet egy egészséges gyerek után állandó hasznot húzni a szüleiből? :)
bundi
@verőce21: nem tudod hol lehet beállítani, hogy lássam azt is, ha valaki válaszol nekem, nálam, csak az jelenik, meg ha valaki kedvel valamit, és hogy én mihez szóltam hozzá.
elég nehéz így visszakeresni, hogy ki válaszolt a dolgaimra.
ha tudod, előre is köszi.
verőce21
@bundi: Az e-mail-jeidhez beállítod az értesítést és jelez. (akár a mobilodon is.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.