Kimutatható lesz a jövőben, ha egy kereskedő működése látványosan eltér a legális üzletmenettől - ezt várja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a pénztárgépek elektronikus összeköttetésétől. Gyanús lesz az adóhatóságnak például az is, ha hosszabb ideig irreálisan alacsony az átlagos vásárlási érték az adott tevékenységhez viszonyítva. Vagyis ha a kereskedők úgy próbálnak meg trükközni, hogy nem minden vásárlást ütnek be a NAV-hoz bekötött pénztárgépbe....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sonderkommando
@no mercy: Ha nem hazánkról lenne szó, ahol reneszánszát éli a politikusi bűnözés, ez még simán elfogadható lenne.
Egyébként aki jól csinálja, az nem fog lebukni...
darwin
A bolti trükközésnek régen vége,ha nem vették volna észre.A múlt évben a boltok fele bezárt.A regisztrációs adó ,az élelmiszer-lánc felügyeleti adó meg a többi szarság:vízvizsgálat 27000ft ,tüzoltói szerződés 12000/készülék,rovarirtói szerződés,orvosi évente 10000 ft ,engedélyek,igazolások. És a sarkalatos pont 73000ft minimum TB.Most már csak a nagyok maradtak.Ezek meg úgy megszívatják az államot az árú utaztatásával ki és be az országból,hogy csak ömlik kifelé a pénz az Áfára.
Legyen nekik jó napjuk.Ott és úgy ahogy én gondolom...
no mercy
@sonderkommando: Nálunk, kis hazánkban, már évtizedek óta folyik az adócsalás kis és magasabb szinteken is. Nem ártana ez ellen tenni végre valamit.
Levendula
Legalább most kiderül, hogy a sánta Bob hogyan vett házat, hogyan tud évente autót cserélni, hogyan utazhatnak családostul minden évben a tengerpartra... pedig csak egy zabáldája van a fazonnak...
gabrella
Csak azt nem tudom mit néznek? Ha öt percig nincs bevétel, akkor kimennek és megnézik?
gabrella
@Levendula: Az csak figyelemelterelés. Valahonnan máshonnan, mert a munkából nem lehet így élni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.