Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölti visszalépése utáni forgatókönyveket elemezte Török Gábor. A politológus szerint a kormánypártra nézve rosszul is elsülhet a visszaléptetés.

Török Gábor politológus Facebook-oldalán elemezte gyorsan Szentkirályi Alexandra visszalépését – szúrta ki a 24.hu. Úgy véli, ez érdekes kísérlet lesz. Számításai szerint leginkább három dolog történhet:

Itt a forgatókönyv Szentkirályi visszalépése után – Így látja a legismertebb magyar politológus

Szentkirályi Alexandra visszalépése kockázatos húzás volt a politológus szerint/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„1. A fideszes budapesti szavazók fegyelmezetten Vitézyre voksolnak. 2. A fideszes budapesti szavazók egy része így otthon marad, amivel csökken a Fidesz budapesti listájának szavazatszáma. 3. Azok a nem fideszesek, akik eddig hajlandók lettek volna Vitézyre szavazni, így, hogy a Fidesz támogatja, nem szavaznak rá.”

- írja a politológus.

„Ha csak az 1., akkor kétesélyes lett a választás. Ha a 2. és/vagy a 3., akkor nem volt jó ötlet a visszalépés. Meglátjuk.”

A kormányközeli Századvég közvéleménykutató legújabb mérése alapján Szentkirályi Alexandra visszalépésével Vitézy Dávid a politikai szempontból aktív budapestiek 48 százalékára számíthatna, Karácsony Gergely 42 pedig százalékot kapna.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"a legismertebb magyar politológus: meglátjuk" A vak is az mondta. Az is kétesélyes, ha azt mondom, hogy esni fog az eső.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Dr. Proktor: 11.20. Ennél közelebb..?
Dr. Proktor
@Clavigo: Lehet, hogy majd kérik az ereszmászás felvételét az olimpiai sportágak közé...
jesz
Vitézy már csak az Orbáni rokonság miatt is nyerni fog...

...csak nehogy baj legyen, mert túl nagy lesz rá a kabát...eleve ott lesz a sok léhűtő kerékkötő, azokat pánikszerűen le kell cserélnie...lesz-e kire, aki dolgozni is akar?
Philip Marlowe
A szuperpolitológus megmondta a tutit!
1. vagy ez
2.vagy az
3.vagy amaz
De lehet, hogy más...
Hi..hi...hi...hi...
CsipkeRózsa
@Géza: Bizonyítanod is kellene, persze nem csak a szavaiddal.
Géza
@CsipkeRózsa: Azt hiszem, a zsidó állam gyerekgyilkosságai és a civilek elleni embertelen bánásmódja már az amerikai rokonoknál is kivette a biztosítékot. Azt sem kell bizonyítani, hogy éjjel sötét van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.