Az egyházak által felvett devizahitelek konszolidációját is tervezi a kormány - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken Hódmezővásárhelyen.

A Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány megszegte az egyházi ingatlanokkal kapcsolatos kárpótlási megállapodást, és nem kapták meg határidőre az egyházak a nekik járó összeget - mondta a politikus.

Ismertetése szerint a tulajdoni kárpótlásból eredő fizetési kötelezettségeit megszegő állam miatt kialakult átmeneti likviditási problémák megoldására felvett devizahitelek teljes nagysága mintegy 15 millió euró.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
Telhetetlen papzsák...
Az állam támogatja az egyházakat.
Az adók 1%-ával a szimpatizánsok támogatják.
A perselypénzzel, a keresztelők, esküvők, a temetések alkalmával súlyos tízezreket kaszálnak áfás számla nélkül.
Még mi a lovak f@ßa kéne?!
Lázár meg osztogassa a saját vagyonát, ha már ennyire üdvözülni akar!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
azért dölt be néhány.a válsághoz is volt köze
Pisti271
@entero: Az a baj, hogy mára a profit szitokszóvá vált.
Pedig ez a tőke, amiből fejleszteni, beruházni lehet és akinél képződik érdeke is, hogy befektesse. Természetesen a további profit reményében. Közben, mellékesen, munkahelyek jönnek létre. Ha nem viszi túlzásba, az állam is megkapja a maga részét adó formájában belőle. Ha máshol jobb feltételek vannak, akkor oda megy.
Az Orbánék gazdaságpolitikája sajnos elriasztja azokat, akik beruházással kívánják befektetni a tőkéjüket.
dzurinda
@entero: "Ez igaz, bár nem igazán hallottam még olyat, hogy egy bank csődbe ment volna, mert veszteséges volt."

Hát ez sajnos pontatlan, a hitelintézeti szektor nagyon is veszteséges:

"A PSZÁF pénteken publikált gyorselemzése szerint a hitelintézeti szektor 2012-ben is veszteséget termelt, de a 159,1 milliárd forintos veszteség az előző évinél 36,6 százalékkal alacsonyabb volt."

Forrás:
www.origo.hu/gazdasag/20130222-159-milliard-a-magyar-bankok-vesztesege.html

Egy gyors kérdés: veszteséges bankszektor mellett miből lesz gazdasági növekedés? Miből lesznek beruházások? Kérem, mint Orbán-hívő, segíts nekem megérteni, mitől fog nőni a gazdaságunk, miután kivonták a pénzt a bankszektorból, az informatikai ágazatból, a biztosítókból, az oktatásból stb. Ezt már máskor is kérdeztem tőled, érdemi választ persze nem kaptam. Van egy olyan érzésem, hogy most sem fogok...
ersanyi
@dzurinda: Lehet ,hogy veszteségesek,de egyszer észbe kéne már foglalni ,ha túl sok ember ül egy íróasztalnál azt el is kell tartani.Ahol én dolgozom ,nagyon sokan ültek az irodában nem beszélve lent a termelésen sok volt a főnök ,na már most ezek a tisztelt emberek nem annyit keresnek mint aki termel a gép sor mellet.Nem sajnálom a bankokat a veszteség mellet ,biztos vagyok benne ,hogy év végén osztalékot ,vagy bónust vittek haza ami nem kis tétel!!Most kezdik nálunk ,ennyi idő után az irodát pucolni,persze a bérszám fejtést is kűlső cég csinálja!!!
Ariana
Ami azt a kárpótlás dolgot illeti, a "vissza" nem kapott ingatlanaik árát eddig kb. kétszeresen kapta meg az egyház azzal, hogy nem egy összegben kérték, hanem évjáradékban. A "vissza" nem kért ingatlanaik tudtommal többnyire olyanok voltak, amiknek a rendbehozására túl sok pénzt kellett volna költeni. A "vissza" meg azért van zárójelben nálam, mert eleve az emberektől összeharácsolt vagyonukból vették ezeket, a kommunizmus alatt csak visszavette a nép...
bakegya
Nagy káosz van itt sajnos, nem csak a fejekben...ennyit sikerült elérni.A büdös életbe nem lesz itt "felzárkózás"Ez az érdekszövetség úgy ver a seggére minden olyan euróban folyósított hitelnek,de még a tartaléknak is,hogy csak úgy füstöl!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.