A jogász kifejtette: a polgári engedetlenség alapvetően jogellenes cselekedet, mert valamilyen fontos ügyre úgy próbálják felhívni a figyelmet, hogy jogszabályokat sértenek. A szakember hozzátette: a Fidesz felháborodás meglepő a székházfoglalással kapcsolatban, hiszen a kordonbontás és a 2002-es hídfoglalás is hasonló akció volt. Hack Péter szerint a székházfoglalás nem volt erőszakos, hiszen a tüntetők csak bemásztak egy kertbe. A később megérkező önkéntes verőemberek viszont erőszakkal távolították el a demonstrálókat, amivel önbíráskodást vagy kényszerítést követtek el – magyarázta. A jogász elmondta: az ügy, amiért a tüntetők kiálltak nagyon súlyos, a Fidesz pedig nem méri fel, hogy mennyire komoly a helyzet. Hack Péter kijelentette: a negyedik alaptörvény módosítással a kormány egy nagy pofonba készül belefutni. Hozzátette: ezzel az alkotmányt fosztják meg attól, hogy alkotmánynak lehessen nevezni.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@A Tündik bündije: tegyék, módosítsák, legalább alapot szolgáltatnak a következőknek, (ha nem saját maguk lesznek) hogy eltöröljék ezt az "alkotmányt" amit alaptörvénynek hívnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.