Bár kormányrendeletre hivatkozva állítják meg az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ellenőrei az autósokat, akiknek nincsen matricájuk, ez a jogszabály szakértők szerint alkotmányellenes. Közterületen csak a rendőröknek, a vám-és pénzügyőröknek és a Nemzeti Közlekedési Hatóság embereinek van joga járműveket leinteni. Az ÁAK tavaly december óta működtet mobil ellenőrzőcsoportokat, amelyek pihenőhelyeken, a sztrádára fel-, illetve levezető csomópontoknál állítják meg az autósokat, hogy beszedjék tőlük a

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

massa
ki van adva a rendőrőknek mennyit kell aratni
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adsl70
Lassan mindenki arát multi akár köztisztviselő akár magdi anyus joga van ellenőrizni és büntetni. Ne volt jó csak a rendőr és vámos állithat meg és igazoltathat? Ma már mindenki akin sárga mellény van az egrecélozhatja a polgárokat, olyan fejetlenség van hogy lesz még rosszabb is.
rézfánfütyülős
"A demokrácia a kötelezettségeit ismerő és azokat betartó jogkövető állampolgárokat feltételez.
Ha a hatóság (annak véli magét) nem tartja be az írott jogot, akkor miért is próbál bárkit is molesztálni?
Félreértés ne essék,fizetni kell, de a szabályokat minden félnek illene betartani!"
jameska
Lehet, hogy alkotmányellenes, de az senkit nem zavar, hogy egyesek csalnak és nem fizetnek díjat? Én fizetek, úgyhogy kapják el bátran a simliskedőket és büntessék is meg őket.
vukkocska
@massa: @kedwes: itt éppen nem a rendőrök ellenőriznek, hanem az autópálya ellenőrök.
@jameska: a Te véleményed áll közelebb az enyémhez. Tényleg fizetni kell, ha egyszer ha autópálya díj van. Nem örülök neki, igaz, de gyorsabb a haladás. Én is csak akkor megyek rajta, ha muszály, olyan iszonyatosan felemelték a díjat.
Zsuga
@massa: Az még hagyján, hogy aratni akarnak, de megint csak a saját állampolgáraikon. Külföldön járva rettegve kell közlekednünk, mert volt rá eset, hogy akkor is büntettek, mikor nem is értettük mi volt a bűnünk. Viszont elvették az útleveleinket és addig nem adták vissza, míg nem fizettünk, ami büntetést viszont csökkentették, mert nem kértünk bizonylatot. Itthon viszont, mikor az autópályán megy a magyar a megengedett sebességgel, mellettük röhögve sorban húznak el a külföldi kocsik jóval túlhaladva azt. Mert a magyar jellemzően csak a saját marháját tudja fejni és megnyúzni.
kkalman
Annyi minden működik alkotmány, törvényellenesen, miért ez lenne a kivétel. A pénzbehajtás a lényeg, minden más csak ezután jöhet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.