Megvan az első nagybank, melynek a tulajdonosa kijelentette: az Orbán-kormány büntető bankpolitikája miatt a magyarországi aktivitásának a csökkentésére készül. A CIB Bankot mások is követhetik: a kormányfőnek és a jegybankelnöknek vannak még ötletei. A CIB Bank komoly bajban van: a válság előtti évek agresszív hitelezési politikája, a válságkezelés egyes elemei és jelentős mértékben a kormány büntető bankpolitikája miatt a Sanpaolo Intesa, a CIB bank olasz anyabankja úgy döntött, hogy kész visszafogni magyarországi aktivitását. A CIB Bank 2012-es éves jelentését még nem tette közzé, de ahogy Enrico Cucchiani, az Intesa vezérigazgatója a pénzintézet idei első negyedéves üzleti jelentésének a bemutatóján közölte, a magyarországi leányvállalat az utolsó tavalyi negyedévet 279 milió euró (83-84 milliárd forint) veszteséggel zárta. Miután a PSZÁF 150 milliárdos negyedéves veszteségről számolt be a teljes bankrendszerre és 2012. utolsó negyedévére vonatkozóan, ennek több mint a...

Forrás: hvg.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Bank nélkül nincs kapitalizmus. Simicska Bank rosszabb lesz.

A szlovákok, csehek, lengyelek normálisan együtt tudnak működni a bankokkal, multikkal mert nem középkori gazdaságpolitikájuk van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@Hellcat: @coni: A bankellenesség csupán abból a tudatlanságból fakad, hogy még ma sem vagyunk képesek felfogni igazán, hogyan is működik a kapitalizmus, amire persze tudatosan rásegítenek egyes politikai pártok szócsövei.
moszkvatér
Igen . És ezeknek miért kellett 3 -év hogy erre rájőjjenek hogy ez lesz a sorsuk ?
Január
Amennyiben korrekten viselkednek a bankok ,és nem akarják az országot adósrabszolgasorba dönteni, akkor itt nincs semmi gond.
Csak azt hitték itt minden megengedett, amit az anyabankjai otthon nem csinálhatnak meg.
Kihasználták a magyar jogrendszerünk nyújtotta kiskapukat, az állampolgárok pénzügyi tájékozatlanságát igaz itt a törvényhozóink is sárosak, mert jogszabályainkat úgy alkották meg.
Most amikor a terhekből is kellene vállalniuk, zokon esik. Kockázatot szerintük csak az ügyfél vállalhat.
Szerintem pedig ugyanolyan gazdálkodó szervek, mint bármelyik más, és illene némi kockázatot is vállalniuk. Miközben az országlakóit adósrabszolgasorba döntötték csak arra nem gondoltak, hogy a fagyi egyszer visszanyal, és most áldozatnak hiszik magukat.
almalibre
A piac így működik, ha nem éri meg, távozol, így elősegíted a többi résztvevő életben maradását...
Hellcat
@Dr.luigilongo60: És látod ezt nem érti meg senki...Van rá egy marha jó példám. Jogsiszerzés és az autósiskolák. Itt ahol lakom 2 autósiskola van, megdumálták egymás között hogy nem basznak ki egymással stb meg nem licitálják egymás ajánlatait alul. Így itt 250e forint egy jogsi. Elmegy az ember Győrbe. Több iskola, nagyobb versen, egy jogsi olyan 130e ft. Elmegy az ember Budapestre, rengeteg iskola, nagy a verseny. 90e forint egy jogsi.
nemsemmi
@gabrella: Nekm is van CHF hitelem. 2007-ben vettem fel. Semmi okom a bankokat védeni. Azért azt el kell ismerni, hogy ugyanaz az összeg devizahitelben 33000 Ft volt forinthitelben pedig 46000 lett volna. Mindegy, hogy valójában csak papíron volt-e deviza.
Aki két-három évvel korábban vette fel az öt-hat évig jelentős hasznot húzott belőle.
2009 közepén lett annyi a törlesztő, ami forinthitel esetén lett volna az első hónaptól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.