A miniszterelnök kétnapos brüsszeli útját, mely miatt le kellett mondania március 15-i szerepléseit, sajtófőnöke azzal indokolta, hogy Orbánnak a rezsicsökkentésért kell küzdenie. Kint azonban erre senki se kíváncsi.

Forrás: index.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemsemmi
@senkifia68: Szerintem tévedsz abban, hogy a kétharmadot miért találták ki.
Kezdjük ott, hogy a kétharmad valójában nem kétharmad, csak a választási renszer miatt lett annyi. Valójában tudod te is, hogy talán 54 %-ot kapott a fidesz-kdnp pártszövtség.
A másik dolog az, hogy az senkinek sem jó, ha az egyik oldal azt csinál amit akar, és nem azt amit a kampányban ígért. Szerintem azért vannak kétharmados törvények, hogy bármely párt vezeti az országot rá legyen kényszerítve, hogy az ellenzékkel konszenzusra jusson.
Hornék megpróbáltak alkotmányozni 1998 előtt, de mert az akkori ellenzékkel nem lehetett konszenzusra jutni, ezért elálltak ettől. Erre mondta Viktor, hogy az a kormány gyenge volt. Ez is mutatja Orbán demokráciafelfogását.

""""Az MSZP-SZDSZ koalíció idején a parlamenti többség minden ellenzéki kezdeményezést lesöpört az asztalról """"

A demokratikus polgári kormány egyszerű többséggel egyetlen ellenzéki vizsgálóbizottságot sem engedett megalekítani!!!
Pisti271
@nemsemmi: Valójában még rosszabb az arány.
A választáson megjelentek többségének a szavazatát szerezték meg, de nem volt mindenki szavazni, vagyis a választásra jogosultak 1/3-ának voksai alapján lett 2/3-os a parlamenti többség. Eddig rendben is lenne, egy konszenzussal elfogadott törvény alapján nyertek ilyen arányban. Most viszont egyoldalúan hozzák a szabályokat és úgy, hogy azok rögtön legyenek érvényesek. Olyan törvényeket alkotnak, ami egy sima többségi kormányzást úgyszólván lehetetlenné tesz.
Pisti271
@senkifia68: A potencia csak lehetőség, a dugáshoz még néhány feltételnek teljesülni kell. Az ide települt autó-összeszerelő üzemek munkahelyeket, a kivonuló Bricostore pedig megszűnő munkahelyeket jelentenek.
Szijjártó házal a nagyvilágban befektetési lehetőségekkel, nem sok eredménnyel.
Az Únióba belépéskor a jogharmonizációt is vállaltuk. Az nagyon fura lenne, ha tagként fogadunk el azzal ellentétes alkotmányt.
A Klubrádió pedig nem arról szól, hogy valamikor hoztak egy elítélhető, de jogszerű határozatot, hanem igenis arról, hogy egy hatóság nem hajt végre jogerős bírósági ítéleteket, kiskapukat keresve. Továbbra is szégyellem magam, hogy a nagyvilág előtt olyasmivel égetnek, miszerint a kinyomtatott pályázat üres hátlapjainak az aláírását kérik számon egy sikeresen elbírált pályázat után.
senkifia68
@Pisti271: Akkor jó ha tudod, hogy a Klubrádió-revű ott kezdődött, hogy a tulajdonosok olyan adminisztratív hibára hivatkozva vétózták meg az első kör döntését, amit ő maguk is elkövettek. No ez persze nem menti a pályázat elbíráló felelősségét, de magyarázza, hogy milyen a magyar mentalitást "dögöljön meg a szomszéd tehene is".

Bricostore bukásának az okai

"A vezérigazgató úgy látja, a nagy területű barkácsláncok eddigi stratégiája többé-kevésbé zsákutcának bizonyult: a jól menő években ezek a láncok folyamatosan növelték eladóterüket, azonban egy idő után már ők maguk sem tudták kihasználni ezeket a tereket. Azért, hogy kitöltsék a helyeket, az áruházláncok olyan termékeket kezdtek el forgalmazni, amelyek már egyáltalán nem tartoztak a profiljukba."

www.penzcentrum.hu/kkv/ezert_dolt_be_a_bricostore_magyarorszagon.1035649.html

Na már most! Már nehogy az alaptörvénybe foglalják, hogy nekem a Bricostoretól kell vásárolnom, hogy az versenyképes maradjon!
Pisti271
@senkifia68: A Bricostore csak példa, a tendenciára:
www.penzcentrum.hu/kkv/megis_marad_a_bricostore_magyarorszagon_egy_bolt_tovabb_el.1035031.html
"A nemzetközi és a magyar helyzet 2013-ban sem ad okot optimizmusra: Magyarországon a lakosság érzékelhetően visszafogta a fogyasztását, jól láthatóan kevesebbet költünk, és a követekező egy-két évben sem várható a fogyasztás érdemi felfutása. A vállalatok pedig emiatt, és a kormány gazdaságpolitikai lépései - például az ágazati különadók- miatt sok esetben arra kényszerülnek, hogy óvatosabban tervezzenek, például újraértékeljék a piaci helyzetet, visszafogják a beruházásokat - mondta el lapunknak Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője. A szakértő úgy látja, a vállalatokat sújtó lépések egy része középtávon biztosan átgyűrűzik a háztartásokhoz, ez pedig azt jelenti, hogy nem csak a cégek növekvő terhei, hanem a fogyasztás oldaláról a kereslet szűkülése is nehezíti a vállalkozások életét.

Elemzői vélemények szerint nem elképzelhetetlen, hogy az idei évben is lesz olyan nemzetközi cégcsoport, amely búcsút int Magyarországnak (részben a magyar gazdasági helyzet, részben az anyavállalatok döntése miatt), ez pedig azt is jelenti, hogy -a Bricostore több száz dolgozójához hasonlóan- újabb elbocsátások jöhetnek."
Igen az ilyen helyeken jellemzően nem a fölső tízezer költi a pénzét, akinél a kormány többet hagyott, hanem az alsó réteg akitől elvett.
Mi volt a Klubrádió adminisztrációs hibája?
Remélem nem az üres oldalak aláírására hivatkozol.
nemsemmi
@senkifia68: Az autórádió KFT pályázatában nem az üres oldalak aláírását hiányolta a bíróság. A nem üres oldalak sem voltak aláírva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.