Török Zsolt, az MSZP házitrollja Facebookon fakadt ki a tegnap óta tartó időjárás, pontosabban annak következményei miatt és a "télügyi biztost" követeli.

A bejegyzés szövege:

(Előre is elnézést kérek.)
TAKARODJATOK!!!! Ezt nem tudja megoldani, kezelni a kormányzat? Nem az időjárást, hanem a következményeit. egy hete mindenki arról beszélt, hogy jön a hó, meg a vihar. És akkor? Hogyan készültek fel a mentésre, a katasztrófa elhárításra, a tájékoztatásra? Hol van Téltábornok, Orbán embere?

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazero
Most hogy állami monopólium az időjárás, oldják meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
(Előre is elnézést kérek...) Ugyanakkor tökéletesen igaza van. Hetekkel ezelött tudtak már erről. Javasolnám kukkantsanak körbe a labancoknál hogy kezelik ezt a kérdést.
A Tündik bündije
Abszolút jogos a kérdés. Másfél hete erről zeng a meteorológia, ere mi van? Közel 30 busz vesztegel valahol az utakon, mások - mint itt oldalt is olvasható - 16 órája ülnek a kocsiban, na és persze a hófogókat miért nem rakatták vissza már a napokban? Talán plusz 10 fok felett elolvadnak, vagy mi?
csiga0771
" Az országos rádiók konzervet sugároztak, a vezető hírportálok nagyrészt kidőltek, a vidéki rádiósok és a közösségi média azonban megmentette nemcsak az újságírók becsületét, hanem valószínűleg számos ember életét is a márciusi télben.

A magyar médiaelit elégtelenre vizsgázott az egyáltalán nem váratlan hóhelyzet kapcsán. Az Origo 23.58-kor, a HVG 1:03-kor, az MTI 1:18-kor közölte utolsó információit. Legtovább az Index húzta, ők 1:28-kor publikálták utolsó infókat, sőt az Index2 címlapján folyamatosan frissültek a közösségi média értesülései.

Igazából mára nem meglepő, de ismét a közösségi média bizonyult a leggyorsabbnak és a leghatékonyabbnak. A prímet Facebook vitte, itt rengeteg oldal - profiljától függetlenül - beszállt az óvóhelyek, segítségnyújtó információk közreadásába. Épp úgy, mint több vidéki rádió is. Amíg az országos rádióadók zenéltek, addig például a székesfehérvári Vörösmarty Rádió színvonalas, informatív műsort közölt, élőben, számos kollégájuk közreműködésével.

A rádió össze tudta kötni azokat az autójukban rekedt embereket, akik betelefonáltak. Sokan segítséget, akár éjszakai szállást is felajánlottak a bajbajutottaknak. A Vörösmarty Rádió műsora élőben jelentkezett egy honvédségi mentőakcióból is, sőt, nyomon követték egy farfekvéses baba születését is. Az élő műsort még 5 óra után is rendületlenül készítette a fehérvári stáb.

Korábbi bejegyzésünkben már bíráltuk a rádió hatékonyságát, főleg az éjszakai órákra vonatkozóan, de ebben a helyzetben a legkézenfekvőbb médium volt. Sokaknak azonban csalódást okozott az, hogy átfagyott ujjaikkal hiába csavargatták a rádiót, számos frekvencián csak konzerv hírösszefoglalókat és zenei műsorokat hallhattak.

Azt csak halkan kérdezem, hogy ilyenkor vajon kinek a felelőssége az, hogy berendeljen legalább egy hírszerkesztőt éjszakára? Azt meg már meg se merem kérdezni, hogy egy magát a szó legnemesebb értelmében újságírónak valló médiamunkás hogyan tud nyugodtan aludni akkor, amikor...
csiga0771
olvasói/hallgatói/nézői veszélyben vannak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.