Nem elég nekünk a katasztrófa, van ahhoz mérhető borzalom más is. Afféle kellemetlen hozadékként ismét betekinthettünk Pintér Sándor belügyminiszter lelkivilágába. Jaj nekünk! Sokat elárul ugyanis a katasztrófavédelemért is felelős tárca vezetőjéről, az emberről magáról az, ahogy mérleget vont a rendkívüli helyzetről, miközben annak elhárítása még javában zajlott.

Pintér Sándor világában a vész idején helyénvaló azoknak a felelőtlenségéről beszélni, akik fél napja vesztegelnek autójukba zárva félelmeikkel, magányosan, étlen-szomjan. Az ő világában nemcsak szégyent nem ébreszt, még cseppnyi zavart sem okoz, ha úgy ítélkezik a bajbajutottakról, hogy aközben százszámra várnak még mindig az általa felügyelt szervezetre, mindhiába. Nála helyénvaló az autósokat szidni olyankor, ha az emberek bizalma elporlad a reménytelenségben, mert hiába várják a segítséget, hiába az arra hivatott állami szerveket, azok nem, az istennek sem akarnak valamiért megérkezni.

A nol.hu jegyzete >>>

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Hogyha meg tudták volna időben tisztítani az utakat, úgy, mint azt tették Szlovákiában és a környező országokban, akkor a családunk most együtt lenne!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Egy hóban rekedt üzenete Pintér Sándor belügyminiszter úrnak:
"Most értünk haza Budapestre, miután 23 órát töltöttünk az M1-esen, a 71-es kilométernél.
Levendula
Hogyha meg tudták volna időben tisztítani az utakat, úgy, mint azt tették Szlovákiában és a környező országokban, akkor a családunk most együtt lenne!
miazavalami
Na ne! Ilyen csak a mesében létezik. A rémmesékben...
QQCSI
"A tárcavezető köszönetet mondott ugyanakkor az információt "szívességből" továbbító szolgáltatóknak, akik reményei szerint nem számlázzák majd ki az államnak az üzenetek költségét."
Pintér reményei szerint nem , üzleti megfontolásból viszont igen, ergo az állampolgár meg fizethet, hogy autó nélküliként a budapesti fűtött lakásában olvashatta a BM baromságait...
Zsuga
Már teljesen megszokott jelenség, hogy kormányunk - bármi történik is - jelesre értékeli saját magát. Ez nyilvánvalóan sokkal jobb politika, mint az elődöké volt. Legalább is a már teljesen elhülyített hívőkre nézve.
kedwes
Talán a "hősies" alvásáért, és az "okos" SMS-ért!
marlin
Ha ez igaz, akkor ez(!) a hóban rekedt szerencsétlen emberek és a mentésüket végzők arculköpése!!
honeykiss
Remélem engem is kitüntetnek, megállás nélkül kotortam a havat a házunk elől ebben az ítélet időben, sőt még a szomszédnak is besegítettem...
Sede
@marlin: ezek a teljes országot köpik arcul. Folyamatosan és nagy erővel.
Még 1 év...
Dr plágium
Ezt loptam: Már három órája ülök a kocsiban, nem merek kiszállni. Remélem a belügyminisztérium hamarosan megküldi az instrukcióit, mert kurva sötét van a garázsban. :-)))
csegala
Ezek egymást tüntetgetik ki oda-vissza. Nem neki járna kitüntetés, hanem azoknak a civileknek, akik segítettek, akik nem katasztrófavédők, nem Tekesek, akik nem vesznek fel érte a fizetést.
coyote3
Igenis járna nekik!!! És azokat, akik lebontották a szalagkorlátot tessék megbüntetni az eredeti állapot visszaállítására kötelezni. Akik az autópályán parkoltak alaposan megkaszálni tiltott helyen való parkolásért, MI A BÁNATOT KÉPZELNEK EMBEREK A ner MAGASZTOS RENDSZERÉBEN???
Kaporka
Kitüntetés nem jár senkinek nincs miért. Itt az emberek voltak felelötlenek hogy elindultak. Tudván jól milyen idö volt várható. Pláne gyerekkel. Sorba büntetném mind.
Kutyafüle
Nagy Medve díjjal tüntetném ki Pintér Sándort, és a Katasztrófavédelem (nem elhárítás) vezetőjét, mert hősiesen átaludták a katasztrófa éjszakáját:))
coni
Ha Szaniszlót kitüntetik a rasszista, gyűlölködő beszédeiért, Pintér legalább olyan rosszul csinálja a munkáját akkor mi akadálya a kitüntetésnek.

Legfeljebb Balog utólag elnézést kér a tévedésért, mint Szaniszlónál. De kitüntetést visszavonni nem lehet, csak törvényeket lehet hozni visszamenőleges hatállyal.
Dr plágium
@coni: A Kossuth díjat vissza lehet vonni...
Tekla
Ne vegye át. Küldje ki a sógoroknak!
P-Márta
GYALÁZAT még a hír is, nemhogy ez az ember kitüntetést kapjon, vagy bárki hazánkban, mert amit "tettek" az a munkakörükbe tartozó feladat lett volna, ha megtették volna...
Ha Pintért kitüntetik a SEMMIÉRT, az EMBEREK meggyalázásáért, hogy miért indultak útnak, akkor KI KELL PROVOKÁLNI a LEMONDATÁSÁT a milliárdos Pintérnek !!!
Az ország GYALÁZATA lenne, ha kitüntetnék, a tehetetlensége miatt !

Országos DEMONSTRÁCIÓT kell szervezni ez ellen a kitüntetés ellen!!! - 2 ember meghalt, több ezren hóba befedett autókban, fagyban várták a "megmentést" , ami elindult Ausztriából, úgy gondoljuk mi többen, hogy pontosan az

OSZTRÁKOKAT KELL KITÜNTETNI !!! - akikben a voksokon kívűl volt emberség is !!!
Hol volt Selmeczi meg a többi a süteményekkel, forró teákkal??? - ja más a székháznál röhögcsélve megjelnni és saját magukat nevetségessé tenni, MOST KELLETT VOLNA HELYTÁLLVA odamenni a helyszínekre és az EMBEREKET SEGÍTENI ! - ja ez nem döfi, hideg lehetett ugye, Selmeczike? - meg a többinek is? Fáztak.
Az "emberek" meg majd megfagytak... borzongtak.

TÉRJÜNK MÁR ÉSZHEZ, HA PINTÉRT KITÜNTETI ORBÁN, ORSZÁGOS TILTAKOZÁSSAL KELL FELLÉPNI ELLENE!
nahát
idióta firkász agymenése!
Mint már leírtam máshol, ha "időben" lezárják az autópályát a felelőtlen autósok akkor sem fordultak volna vissza , lemennek az alsóbbrendű utakra és ott lett volna még nagyobb torlódás, elakadás , káosz ( igy is volt)
Csak ezt a fanyalgok szándékosan nem akarják megérteni!
marlin
@P-Márta: Ne hidd!!
Kitüntették ezek a Szaniszlót is - történt valami??
outsider
"Abszolút jogosan hibáztatják, és nagyon remélem, jó nagy büntetést basznak a nyakába az úton ragadtaknak, akik meg gyerekkel indultak útnak, jelentsék fel, kiskorú veszélyeztetése miatt. A sok, beképzelt tahó, akik azt hiszik, hogy ők aztán jól tudnak vezetni, lánc, téli gumi nélkül, aztán meg más kellett, hogy fagyoskodjon, dolgozzon, míg kiszabadították a sok állatját."

No comment!
alfás
maradt még bőr,azon az ocsmány pofáján.
dekas
@outsider: te nem vagy normális nem szórakozásból indultak útnak gondolom el akartak érni a célukhoz, vagy haza, vagy ismerőseikhez, mivel ünnepi hosszú hétvége kezdődött. Ha időben tisztiják, sózzák az autópályákat simát végigmennek, mint az Ausztriában.Tudod ott felkészültek az utak tisztántartására, mert hát az a dolguk a beszedett útdijak ilyen esetekre is vonatkozik.Tudod azért a pénzért illik visszaadni az autósoknem nem gondolod?
Kutyafüle
@dekas: A @outsider: 13.56 kor idézőjelbe tette, tehát nem a saját véleményét írta le.
A no komment a saját véleménye:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.