Tamás Gáspár Miklós filozófus szerint a magyar demokratáknak meg kellene fontolnia a 2014-es országgyűlési választás bojkottját, mert szerinte annak "előre megírt eredményével" csak Orbán Viktor további hatalmát legitimálnák.

A filozófus erről a Milla vasárnap délutáni, a budapesti Kálvin téren tartott demonstrációján beszélt. Tamás Gáspár Miklós a határon túli, kettős állampolgárságú magyarokat arra hívta fel, ne szavazzanak a jövőre esedékes választáson.

Majtényi László alkotmányjogász arról beszélt, úgy látja, Magyarországon a demokrácia és az alkotmányosság fundamentumai összetörtek, és óráról órára mállik szét a szabad élet minden kelléke.

Azt hangoztatta, hogy olyan országban akarnak élni az emberek, "amelynek az alkotmánya az alkotmányos jobboldal és az alkotmányos baloldal közös műve".

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
"amelynek az alkotmánya az alkotmányos jobboldal és az alkotmányos baloldal közös műve".
Nadekéremszépen, azt már a múlt rendszerben is hangoztatták és tudták, hogy az alkotmány némi változtatásokat követel, akkor meg miért nem jártak abba hogy "alkotmányosan" összefogjon a két oldal és közösen változtassák a tetszésük szerint ?
foglaltnick
Mert az álbaloldal (mi az hogy?! nagyon is) érdekelt a sztálinista '49-es alkotmány továbbvitelében.

Amúgy olyan kis hülyék, hogy azt az alkotmányt védik a módosítástól, amit 2010-ben tűzzel-vassal pusztítottak volna, ha lett volna hozzá tehetségük, de nem volt.
farkas
A paliból süt az intolerancia. Tulajdonképpen a demokrácia elutasítására buzdít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.