Tegnap belefutottam a közeli boltnál a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtésbe. Jó is, hogy elkezdődött a direkt kampány , hiányzott már a populizmus a magyar politikából (merthogy alkotmányossági szintre emelkedett, az meg kit érdekel)... A recsőnek igazából semmi kockázata sincs a kormány számára, ám szavazathajtásban annál hatékonyabb, ezt tudja mindenki. Viszont a politikai kultúrára, vagyis az emberek politikáról való gondolkodására gyakorolt hatása borzasztó. Merthogy túl egyszerű, és a régi, múltból hozott reflexeket erősíti, ami ellen egyébként a Fidesz is kikelt (amikor a szocikat kellett szidni). Még mielőtt azt vetné ellene valaki, hogy ilyet egy fejlettebb demokráciában is megcsinálhatnak, mondom: ott még mindig sokkal inkább, mert politikai kultúrában magasabb a kiinduló szintjük. (Folytatás a blogon! http://politologus.blog.hu/2013/03/28/anyanak_jo)

Feltöltő: Politológusblog
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Igen, addig amíg nem kell a gyerekednek azt mondani,hogy erre sincs pénzünk.Vagy hova költözzünk mert elviszik a lakást állami segédletű végrehajtók.
Bereczné Torma Valéria
Milyen anyának,aki nap,mint nap,nem tudja mit adjon enni,ez már nemcsak a nagycsaládokra érvényes,sajnos.
Politológusblog
A bevezetőből nem derül ki, csak a cikkből: egy leegyszerűsített kisgyerekes családmodellel szemléltetem, hogy a politika kit céloz: a gyerekkel otthon lévő anyát vagy a dolgozó apát. A családnak akkor jó, ha mindkettő helyzete jó.
Pilóta
@Politológusblog: ... én eztet, az egyetemen is, csak prolitológiának titutzatam:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.