Fegyházbüntetést kér a tavaly brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 11 éves Szita Bence megölésével vádolt három emberre a Somogy Megyei Főügyészség. Az elsőrendű vádlott esetében tényleges életfogytiglan kiszabását indítványozzák.

Horváth Szilárd megyei főügyész szerdán, az ügyészség kaposvári sajtótájékoztatóján közölte, elkészült a vádirat a kisfiú megölése ügyében. Ritka a magyar kriminológiában, hogy - mint ebben az esetben - az emberölés négy minősített körülménye is fennáll: előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és 14. életévét be nem töltött személy ellen követték el - mondta.

A 11 éves felsőmocsoládi kisfiú eltűnését 2012. október 30-án jelentették be. Holttestére november 3-án találtak rá, a felbujtó, a gyerek nevelőapjának volt élettársa, P. Erika vallomása alapján.

A vádirat szerint P. Erika harmadrendű vádlott 2009-ben került közelebbi kapcsolatba azzal a férfival, aki korábbi felesége gyermekének, Szita Bencének a nevelőapja volt. A nő és a férfi kapcsolata azonban megromlott, ezért P. Erika a kisfiút tette felelőssé. Olyan "sátáni" tulajdonságokkal is felruházta őt, hogy megbetegítette a saját, hasonló korú kisfiát. Elhatározta, megöli a gyereket, hogy így rendezze kapcsolatát a férfival. A két család látszólag jó kapcsolatban volt, Bence féltestvére például P. Erika lakásában lakott a párjával.

A nő 2012 májusában ismerte meg K. Józsefet, az ügy másodrendű vádlottját, akit októberben megkért arra, hogy szerezzen be mérget. A férfi 4,8 gramm szalicilsavat kevert energiaitalba, amelyet a nő megpróbált a gyerekkel megitatni, de - vélhetően az ital furcsa szaga miatt - ez nem sikerült neki. Ennyi szalicilsav az ügyészség szerint nem okozta volna a gyermek halálát.

Az elsőrendű vádlott, B. József 2012. október 9-én szabadult a börtönből, és egy hajléktalanszállón találkozott K. Józseffel. A főügyész ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem hajléktalanokról van szó, hiszen volt gépkocsijuk is. Egyikük frissen szabadult, a másik ellen pedig zaklatás miatt rendeltek el távolságtartást, ezért tartózkodtak hajléktalanszállón.

B. József pénzért vállalta, hogy valóra váltja P. Erika terveit. A nő csaknem kétszázezer forintért eladta az ékszereit, majd a pénzt átadta B. Józsefnek, hogy megölje a kisfiút. A két férfi az előkészületek során öt liter akkumulátorsavat is vásárolt, hogy a holttestet majd felismerhetetlenné tegye.

A gyilkosság napján, október 29-én P. Erika magához csalta a kisfiút Kaposvárra, és először egy üzletházba, majd a Deseda-tóhoz, végül a toponári Muskátli Presszóba vitte, ahol találkoztak a két férfival. B. József üdítőt és csipszet is vásárolt a gyereknek, majd Sántosra indultak. A kisfiúnak azt mondták, bulizni mennek, és palackos borral itatták őt.

Sántost elhagyva behajtottak egy erdőbe, ahol B. József a kocsijából kiszállva elindult a gyerekkel, majd leütötte őt. K. József ekkor elkezdte ásni a gyerek sírját, P. Erika pedig elemlámpával világítva segédkezett. A magatehetetlen gyereket B. József többször is brutálisan bántalmazta, a kisfiú testén egyebek közt 40 szúrt sebet talált az orvos szakértő. A még ekkor is életben lévő kisfiút gödörbe tették és betemették, így a halálát végül a belélegzett föld miatti fulladás okozta.

Az elkövetőket vadászok zavarták meg, akiket úgy ráztak le a vádlottak, hogy azt mondták, szexuális kapcsolatot akarnak létesíteni, ezért vannak az erdőben. A történtek miatt azonban B. József jobbnak látta más helyre temetni a holttestet, ezért kiásták, kocsiba rakták, majd egy toponári helyszínen elásták. A gyerek ruháit és telefonját a Kaposba dobták - áll a vádiratban.

Az ügyészség B. József elsőrendű vádlottat társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A másodrendű vádlott, K. József mint társtettes esetében egy minősítő körülmény, a nyereségvágy hiányzik. P. Erika harmadrendű vádlottat mint felbujtót mind a négy minősítő körülménnyel elkövetett emberöléssel vádolják.

A többszörös visszaeső B. Józsefre tényleges életfogytiglant kér az ügyészség, és a másik két vádlott esetében is fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak közül K. József és P. Erika beismerte tettét, de B. József továbbra is tagad.

A nyomozás során 12 szakértői véleményt kellett beszerezni. Az elmeszakértő egyik vádlott estében sem állapított meg beszámíthatóságot korlátozó tényezőt. Az ügyben 30 tanút hallgattak ki, 1436 oldal nyomozati irat keletkezett, a bűnügyi költség csaknem 10 millió forintnyira rúg - ismertette a megyei főügyész.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Sajnos nincs nálunk halálbüntetés, de ha lenne sem lehetne középkori válogatott kínzások között végrehajtani, így marad az életfogy mindegyiknek. De, hogy valami élvezet is legyen a napi 8500,- Ft-os ellátmányukat lecsökkenteném a negyedére. Aztán azt osszák be. Remélem a cellatársaik helyre teszik őket, hogy még azt is megbánják, hogy megszülettek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kerék
@vidrapok: A gyerekgyilkosokat, pedofilokat a börtönben is elítélik a rabok. Elég durván elbánnak az ilyen mocskokkal, kár, hogy ezt a picsát átvitték egy "hotel"börtönbe, ahol szigorúbb a fegyelem.
soljanka
@csabee.m: én csak a sajtóban megjelentek alapján ismerhetem a sztorit,és innen az info, hogy valamilyen imádkozós közösségbe járt. Azt nem írtam, hogy bajom van a hittel élőkkel - én is közéjük tartozom-, hanem azt írtam, hogy a vallási indíttatású abberációk veszélyesek.

A gyermek pedig igen is ártatlan! Nem akarta valami miatt ezt a nőt az apja mellett - az ábra azt mutatja, hogy jogosan.
Csak nem gondolod komolyan, hogy minden elvált gyereket, aki nem szereti meg valamely szülője új párját, azt agyon kell verni???
Csizmás Kond
"A vádirat szerint P. Erika harmadrendű vádlott"
Na ez az ami nálam érthetetlen, ő a kitervelő a felbujtató meg a segédkező és mégis más a főbűnös...
bagira
@lenhardtibolya: Megváltás az ilyennek a halál. Életre kell ítélni, de nem luxus börtönre, és nem 8500 ft/napi fejadagra. Életfogytig börtönre, látogatók nélkül, cellatársak nélkül, TV, könyv és minden szórakozás nélkül.
Palásti Gizella
Ilyen brutalitást nem is lehet igazán megfelelő szóval jellemezni.A vadállat is csak akkor öl ha éhes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.