Matolcsy György a Napi Gazdaság információi szerint felkarolta azt az ötletet, hogy a hazai kis- és középvállalatok számára teljes forrásoldali kamattámogatás mellett kellene beruházási hitelt biztosítani a bankokon keresztül.

A lap szerint ugyanakkor nem kamattámogatásról van szó, hanem Matolcsy "ingyen hitellel" akarja elárasztani a hazai vállalkozói szektort az MNB szabaddá tehető forrásainak felhasználásával.

Matolcsy György jegybankelnök csütörtökön 11 órakor sajtótájékoztatón jelenti be, milyen eszközöket tud az MNB a gazdaságélénkítés szolgálatába állítani.

A jegybank mérlegét tenné kockázatossá, ha ilyen hiteleszközök közvetlenül bekerülnének, ugyanakkor a mérlegfőösszege olyan nagy, hogy némi kockázatot azért elbír - mondta a Napi Gazdaságnak Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@Mobil123: Nem talicska ez baszod, hanem kamion!! :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@human: a kedves vezér jobbkeze szerint ez majd jól felpörgeti a fogyasztást, mert az így bepumpált pénzt majd jól elköltik a cégek. de mi van, ha ezzel is mellélő, mint a 16 százalékos adóval. a másik, az hogy egy cég hitelképes lesz-e piaci alapon, vagy haverin bírálják el. mert mert ugye olcsó hitel most is lenne, csak akiknek szüksége lenne rá, azok nem kaphatnak, mert nagyon kockázatosak.
bakegya
Így már értem:se vörös kenyérkő,de fa se maradt lábon .Kell a többlábonálláshoz,azon keveseknek akik kedvesen mosolyogva eltitkolni tudták eddig is a jövedelmüket.
human
@bundi: Tényleg lehet, hogy csak azok kapnak hitelt, akik biztos anyagi háttérrel rendelkeznek. Ők viszont így ingyen szolgáltatáshoz jutnak. Hasonlóan mint a devizahitel azonnali törlesztése. Aki anyagilag OK az megmenekült, aki eddig sem tudta fizetni azt trutyiban hagyták. De nincs ezen mit hüledezni. A FIDESZ a felső osztályt képviselte mindig is (kivéve a liberális magzati időszakát). Amit tesz az a küldetése. A rezsicsökkentést úgy próbálják kommunikálni, mintha a kisemberekre, kisnyugdíjasokra gondoltak volna. Holott a vagyonos magánszemélyek több tízezerrel is többet takaríthatnak meg havonta, míg egy átlagember egy-két ezer forintot.
silber13
@Mobil123: Kamionnal mennek a fijjúg! Abba fér csak igazán sok!
Hellcat
A meglevő cégeket kiszűrik a kubatov listával, had kapjanak a szavazók valamicske támogatást, de attól félek az lesz amit @bundi: mondd, hogy a sok szemét új véget alapít csak hogy felvegye a támogatást aztán csőd...
Mobil123
@lópicigáspár: @silber13: Igazatok van!! Azt csak vezetni kell, a talicskát meg tolni, és hát az már megerőltető lenne nekik:-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.