Nagyjából kétszáz tanár már elvégezte azt a továbbképzést, amely alapján taníthatnak majd meditációt és relaxációt az iskolában - írja a Beol.hu.

A tavaly elfogadott Nemzeti alaptantervebn és a kerettantervekben is szerepel, hogy szeptembertől a testnevelésórákon tanítani kell a meditációt és a relaxációt. Eddig közel kétszáz pedagógus végezte el a továbbképzést, amely alapján taníthatják a relexációt a diákoknak - mondta a Beol.hu-nak Bagdy Emőke pszichológus, a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület elnöke, a program egyik kidolgozója.

A tanárok harminc óra alatt saját élményeket szereznek a témában, a további harmincban pedig megismerkednek azzal, hogyan kell továbbadni - mondta a pszichológus. A legkisebb diákok a relaxációt játékos formában, mesével és mozgással egybekötve végeznék, a felső tagozatban már szerepet kapna az interaktivitás is, "a középiskolások pedig olyan szintre érnének a témában, amelynek komoly egészségvédelmi hatása van" - mondta Bagdy. A tervek szerint az elsősöknek napi tíz perc szólna az ellazulásról, a középiskolások viszont már a testnevelés óra keretében heti fél órát meditálnának, és megtanítanák nekik a különböző lazító technikákat.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
Még milyen baromságot találnak ki a tanároknak? Ugyanaz lesz, mint amikor orosz helyett angolt tanultak a tanárok. Aztán fordult a kocka.
eberti
Továbbá,ha meghallják a "kedves vezír" nevét,akkor tapsolni és éljenezni...
marlin
És ezt tízórai helyett fogják csinálni??
A Torgyán legalább iskolatejet adott éhes gyerekeknek és nem "lelkivigaszt"!!
JAJMÁR
Egy imádság, egy meditáció ... és minden meg van oldva, csupa jó gyerek lesz !Vagy nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.