„Ott volt egy hetven pluszos katolikus pap, aki úgy tűnt mintha stabilan be lenne rúgva. Vele volt egy fiatal, egérszerű nő, akiben annyi élet volt, mint egy partvisnyélben. Kifejtették, hogy a gyerekkel meg kell majd vitatni fontos erkölcsi kérdéseket, mint például az, hogy egy tizenkét hetes magzat már embere-e, és helyes-e az abortusz. Azt is elmondták, hogy Amerikában már akkora a hanyatlás, hogy a homoszexuálisok együttélését szentesítik. Megígérték, hogy elmondják majd a lányoknak, hogy mikor illő elveszíteni szüzességüket. Volt egy kissé feszengő evangélikus srác meg egy álmodozó református nő, és eljött egy villanyszerelő kinézetű ember a hitgyülisektől, aki finoman lepedofilozta a papokat, és közölte, náluk jobb helyen lesznek a gyerekek.” Egy blogbejegyzés szerint így zajlott a hittantanárok bemutatkozása egy budapesti iskolában. Egy másik helyen viszont nem volt kinek bemutatkozniuk, mert az iskola csak egy nappal korábban értesítette a szülőket az ismerkedési...

Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
A kádári időkben mindenki aki akart járhatott hittanoktatásra. De nem az iskolába tartották a hittant hanem a plébánián. Aztán következett az elsőáldozás. Miért kell az iskolákban tartani a hittant?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
darwin
@Bereczné Torma Valéria: @SLAakku: Én is jártam,mert anyám ragaszkodott hozzá.Tehát akkor a hatvanas években nagyobb volt a demokrácia mint most.
Mert akkor LEHETETT menni.Most meg KÖTELEZŐ.
JAJMÁR
Véleményem szerint az állam befolyásolni kívánja a hittan anyagát, abba beépítve az általa kívánt részeket, ilyen módon alakítani kívánja a gondolkodást. Ahol pedig az erkölcstant választják, oda fog beépülni ez az anyagrész. Ez pedig része lesz az iskolai tantervnek. A hittan oktatása ezért kicsit más lesz, mint régen. Ez lehet jó is, ha mögötte szakértői gárda van, és megtalálják a rátermett nevelőket.
JAJMÁR
@SLAakku: Amit eddig láttam, olvastam róla, és amilyen tartalmat, és ahogy bevezetik, szerintem se! Javítok: lehetne jó, de a főszabály: nem lehet kötelező!
SLAakku
A megkérdezett szülők 50%-a szeretné ha a gyerek hittant tanulna. OK de ne az iskolába!
Erkölcstan. Vajon ki szerkeszti és milyen erkölcsi alapja van erre?
Nakimaga
Milyen vallás az,amelyik Isten házán kívül ,népi iskolában oktatja híveit ?
Bojkottálni kell azt az eszement ötletet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.